FOTO  Motodefile Ponos ratnih Veterana

moto defile, knin

Povodom tog obilježavanja MKVC organizirao je 05.kolovoza 2016. moto defile veterana-bikera iz cijele RH kninskim ulicama pod nazivom „Ponos ratnih veterana". Nakon moto defilea u Kninu MKVC je organizirao druženje veterana-bajkera u moto kampu u Vodicama tijekom kojeg je organiziran obilazak šibenske i zadarske bojišnice, ujedno tim činom prisječamo se ratnih strahota i svih branitelja te promoviramo prirodnu i kulturno-povijesnu baštinu RH. Tako je i ove godine broj sudionika moto defilea bio preko 250 motora i pratećih vozila.

Nakon moto defilea i službenog protokola 21.Obljetnice u Kninu i koncerta Marka Perkovića Thompsona u Kninu, MKVC i prijatelji uputili su se put Livna te obilaze cjelokupnu livanjsku bojišnicu i sudjeluje na moto susretu u Livnu u organizaciji velikim dijelom veterana-bikera MK Vukovi iz Livna.

Cilj moto defilea „Ponos ratnih Veterana" je sudjelovanje veterana-bikera, njihovih obitelji i prijatelja iz RH i svijeta na obilježavanju Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te proslava obljetnice vojnoredarstvene akcije „Oluja", sjećanje na sve poginule branitelje kojima ujedno želimo na ovajn naćin zahvaliti svim braniteljima i sudionicima ove oslobodilačke akcije Domovinskog rata. Ostvarenjem ovog projekta očekujemo da će se povećati broj sudionika moto defilea i da će u njemu učestvovati određeni broj inozemnih veterana-bikera.

 

Tekst,slika: Sonja Srša i Ivan Dominik Dragović