Motiv šesterostrukog ubojstva pokušat će razjasniti vještačenjem mobitela

mrtvi migranti , ubojstvo, ubojstvo supruga, Split, teška prometna nesreća, policija, mrtav muškarac, ubojstvo, crna kronika

Pet dana nakon najgrozomornijeg višestrukog ubojstva otkako je samostalne Hrvatske, motiv koji je 36-godišnjeg Igora Nađa nagnao na taj sumanuti čin u kojem je smaknuo šestero ljudi, a zatim presudio i sebi i dalje nije razjašnjen, piše u ponedjeljak Večernji list.

Ključnu ulogu u njegovu otkrivanju imat će stručnjaci MUP-ova Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić” koji će u sljedećim danima pokušati “izvući” svu komunikaciju s Nađeva mobitela, ali i mobitela njegovih žrtava, u koju spadaju, primjerice, poruke koje su razmjenjivali putem SMS-a te raznih aplikacija poput WhatsAppa.

Sudeći prema sličnim vještačenjima, primjerice onom koje je provođeno kad je u zagrebačkom naselju Špansko ubijen Hrvoje Turibak, na rezultate bi se moglo čekati i nekoliko tjedana. Motiv koji je Igora Nađa natjerao da se najprije s Paulom Z. (10) kojeg je, iako mu nije bio biološki otac, dok je bio u vezi s njegovom majkom Majom Tojagić znao nazivati svojim sinom, najprije prošeta po savskom nasipu, a zatim ga hladnokrvno ubije, vjerojatno će biti malena utjeha rodbini ubijenih koja je u nedjelju i ponedjeljak pristizala u Zagreb kako bi organizirala posljednji ispraćaj žrtava.