Monstrum s Marjana zadržan na psihijatriji: iako je napao ženu, mogao bi proći bez kazne

marjan, Split
Na sjevernoj šetnici, nedaleko od plaže Bene, Splićanka Majda Biskupović pretrpjela je šok uslijed agresivnog napada "Marjanskog monstruma".

Gurnuo ju je s leđa, udario laktom te je pala na tlo, a napadač se udaljio mirno hodajući. Unatoč strahu i činjenici da je s njom bio trogodišnji sin, bila je dovoljno pribrana da fotiografira napadača s leđa mobitelom.

Pozvala je policiju koja je došla za pola sata i uzela opis, a nakon uhićenja 28-godišnji mladić, kojeg se sumnjiči za spomenuti odveden je u KBC Split i zadržan na liječenju na Odjelu psihijatrije, javlja Slobodna Dalmacija.

Nakon utvrđenih svih okolnosti protiv njega ide optužni prijedlog zbog prekršaja članka 6., koji navodi kako će osoba koja se na javnome mjestu ponaša na naročito drzak i nepristojan način vrijeđajući građane ili narušavajući njihov mir platiti novčanu kaznu od 50 do 350 nekadašnjih maraka. Umjesto novčane kazne može se dobiti i do 30 dana zatvora.

Kako se pokazalo da se radi o osobi sa psihičkim problemima, zbog čega je iz policijske postaje i odveden u bolnicu gdje je zadržan, ako se utvrdi da je neubrojiv, primjenjivat će se Zakon o zaštiti osoba s duševnim smetnjama.

vijesti.hr