Mladi tata Robert Matalin, čija je prijevara razbjesnila cijelu Hrvatsku, pobjegao sa svojom djevojkom i ostavio sina?

Priča o mladom tati Robertu Matalinu koji se bori sa zloćudnom bolešću dirnula je cijelu Hrvatsku, no nakon istrage Provjerenog ispostavilo se kako bi sve moglo biti samo velika obmana. Naime, Matalin je tvrdio da boluje od akutne mijeloične leukemije te da se operacija koja bi mu mogla spasiti život izvodi samo u tri zemlje - Americi, Njemačkoj i Turskoj, pa je pokrenuta velika humanitarna akcija ne bi li mu se omogućilo da prikupi potrebna sredstva. U toj je akciji skupljeno gotovo pola milijuna kuna, a među mnogima koji su mu pomogli bio je i naš nogometni reprezentativac Vedran Ćorluka.

Ispostavilo se kako se ta operacija izvodi i u Hrvatskoj, kao i da Matalin nikada nije bio pacijent liječnice koju navodi kao svoju, a dokumente koji bi potvrdili njegovu bolest - ne može pronaći. Detaljnije o tome možete pročitati OVDJE.

Nedugo po emitiranju emisije Provjereno u kojoj je razotkrivena obmana Roberta Matalina uslijedila je lavina reakcija, a među njima ističe se ona njegova brata Martina. U statusu objavljenom na društvenim mrežama Martin Matalin ističe kako je njemu i cijeloj obitelji žao što je njegov brat iskoristio i zloupotrijebio povjerenje ljudi. Navodi i da mu "plan ipak nije u potpunosti uspio" jer je USKOK Robertu Matalinu blokirao račune te da je njegov brat negdje otišao sa svojom djevojkom i da će biti (ako već nije) porenuta i istraga. Cijeli status možete pročitati OVDJE

Burno je reagirala i Matalinova rođakinja Dijana Podhraški, koja je istaknula kako ne može opisati sramotu sebe i obitelji zbog "tog kurvinskog lopovluka i glume", jer nasjeli su i bližnji i svi koji su imali najbolje namjere". U status na Facebooku dodala je i nekoliko screenshotova prepiske koju je imala s Robertom Matalinom.

Navela je i kako su tek nakon emisije Provjereno vidjeli što se događalo s Robertom: "Kad sam gledala, hvatala me jeza, zgražala sam se, pljunula bih mu u lice..." Dodala je potom i kako je Matalin odletio sa svojom djevojkom tko zna kamo i ostavio sina.

"Evo, stavila sam nekoliko slika da vidite da stvarno nismo imali pojma i šta smjera te da smo isto svi u šoku kao i vi. Saznali smo u četvrtak da nešto nije u redu i da će emisija Provjereno objaviti istinu o Robertu i kad sam gledala, hvatala me jeza, zgražala sam se, pljunula bi mu u lice da ga vidim, naime isti dan mi je slao nek ne vjerujem u to... Fuj!!

Nemam riječi kojima bi opisala kako se mi svi osjećamo pa gledali smo ga s takvim saželjenjem, nije bilo stvari koju ne bi napravili samo da on ostane s nama i ovo nam je hvala! U jednoj objavi je čak napisao kako odustaje jer mu se ništa ne uplaćuje i kako zna da ima puno bolesnih bla bla pa su se ljudi dobrog srca još više aktivirali i tu je opet savršeno odigrana uloga. Svi iz obitelji smo mu vjerovali na riječ, nismo tražili dokumentaciju, pa nije nam bilo na kraju pameti.

Sad kad se sve otkrilo i mi lupamo glavom o zid i shvaćamo da je moglo i nama bit puno toga sumnjivo, ali vjerujte vi u tom momentu imate jedan priorotet - pomoći mu da živi uz sina, sina kojeg je ostavio i odletio zajedno sa svojom supomoćnicom tko zna kamo...

"Prevareni smo svi zajedno, a sad jedino šta želim je da pravda ipak pobijedi i da svaki završi tamo gdje mu je mjesto... njemu na dušu, neću mu suditi ja, ali ima onaj ko hoće! Još jednom isprike!" napisala je između ostalog Podhraški.

 

dnevnik.hr