FOTO  Mladež Mostara za Vukovar

Vukovar, Mostar
Članovi Mladeži HDZ BiH Mostar imali su priliku posjetiti Grad heroj, te im svojim dolaskom odati počast i poštovanje.
U popunjenm autobusu put su proveli u molitvi za sve poginule branitelje u Domovinskom ratu i prisjećanjem na ratna vremena gledajući dokumentarne filmove o Vukovaru.
Dolaskom u Grad heroj, članovi Mladeži sudjelovali su u prigodnom programu ispred Opće županijske bolnice Vukovar, a zatim u koloni sjećanja te na Svetoj misi na Memorijalnom groblju nakon koje su zapalili svijeće i odali počast svim poginulim braniteljima i civilima koji su položili život u opsadi Vukovara i za našu slobodu na ovim prostorima. Nakon upisa u knjigu posjetitelja, članovi Mladeži su posjetili i muzej Vukovarske bolnice.
Po povratku kuće, iako umorni od puta, dojmovi su bili odlični uz najčešći komentar: Naporno, ali se isplati.
- Na današnji dan prisjećamo se svih poginulih branitelja i civila stradalih u padu Vukovara u Domovinskom ratu. Prije svega, onih koji su u gradu heroju proživljavali najteže trenutke velikosrpske agresije. Drago mi je da smo mogli realizirati i organizirati hodočašće Mladeži u Vukovar. Nekima je ovo bio prvi put da su u Vukovaru. Vukovar nas je dočekao sa svim svojim ranama i uspomenama. Ulicama Grada heroja još se mogu iščitati priče o prošlosti. Nikad neće ni prestati. Jer se nikad ne smije zaboraviti - kazao je Tomo Sopta, predsjednik Gradskog odbora Mladeži HDZ BiH Mostar.