Mjesta na plažama u Makarskoj 'bukiraju' se i prije šest ujutro

makarska

... prekrasnim kilometarskim plažama ispod kamenog diva Biokova i ovog je srpnja veliki broj Hercegovaca i Bosanaca iz svih krajeva države. Slično je i u susjedinim mjestima Makarske rivijere, Baškoj Vodi, Brelima s popularnom plažom Punta rata, Tučepima i Podgorom, piše Dnevni avaz.

Makarske plaže bukvalno su od ranih sati okupirane, a ustaje se i prije šest sati kako bi se zauzela hladovina uz vegetaciju i obalu. Cijene smještaja uobičajene su za ovo doba godine, od 50 do 100 eura u apartmanima, ovisno o blizini moru, a hrane i pića, prema mišljenju gostiju, podnošljive.

Tako u lokalima uz obalu velika kava s mlijekom košta deset kuna, espreso osam, pivo 17, a litar mineralne vode 15 kuna. Cijene hrane su, doduše, morske, pa je tako pečeno pile 75 kuna, a sendvič s pilećim fileom 22, dok je pizza 50 kuna.

Da još ima slobodnog smještaja u Makarskoj, dokaz su i domaćini koji na prilazima u svoja mjesta dočekuju goste s natpisima „apartman". To je, kažu, najbolji način da se turist preotme konkurenciji.