Milanović smjenio Linića

Zoran Milanović, Slavko Linić, Zoran Milanović, Slavko Linić, sdph, isključenje, Slavko Linić, sdp h, Hrvatska, Zoran Milanović, Slavko Linić, Vesna Balenović, zviždači, Slavko Linić, Zoran Milanović, izbori, Hrvatska
Kao ministar odradio je veliki posao, koji će biti vidljiv i u više mandata. Na tome mu zahvaljujem. Izjavio je to na izvanrednoj konferenciji za novinare u Banskim dvorima premijer Zoran Milanović, piše Hrt.hr. Dodao je, međutim, kako su predstečajne nagodbe diskrecijski postupak i moraju biti besprijekorne. Tko ne ispunjava te kriterije ne može biti u mojoj vladi, naglasio je.

HRT neslužbeno doznaje, novi ministar financija bit će dosadašnji Linićev zamjenik Boris Lalovac.

Prema dokumentima koje je objavio Jutarnji list, Linić je osobno potpisao odluku kojom se kupnjom oranice briše milijunski dug Darija Puljiza, bivšeg vlasnika nekada moćnoga vinkovačkoga drvnog diva - Spačve.

Premijer Milanović je od ministra zatražio, i dobio odgovor na pitanje zašto je zemljište vrijedno 6 milijuna kuna država platila 33 i pol milijuna. Ministar Linić tvrdi da u tom poslu nije bilo nezakonitosti, a za neutemeljeno nisku procjenu zemljišta optužuje donedavnu ravnateljicu Porezne uprave Nadu Čavlović-Smiljanec. Odbio je komentirati i odnose u Vladi i stranci. Poručio je kako ne želi prepucavanjem u medijima ugroziti izglede SDP-a na europskim izborima.