MILANOVIĆ: BiH je zemlja bez reda i poretka, to je big shit i treba preko reda u EU

...o univerzalnoj jurisdikciji i napetosti koja je između dviju država zbog toga nastala. Predsjednik SDP-a u utorak je, na razgovor iza zatvorenih vrata, pozvao predstavnike Zbora udruge veterana hrvatskih gardijskih brigada i Udruge specijalne policije.

Šef SDP-a, koji u mandatu vlastite Vlade nije imao dobre odnose s dijelom braniteljske populacije, u ovoj kampanji, čini se, želi s njima uspostaviti što bolju komunikaciju kako bi možda osvojio koji glas više.

Predsjednik hrvatskog SDP-a Milanović otvoreno je i opušteno govorio o odnosima sa Srbijom, iznio je stavove o ulasku Bosne i Hercegovine u EU, izjasnio se o blokadi pregovora Srbije te najavio da bi kao predsjednik Vlade sa Srbijom pokušao potpisati bilateralni sporazum. U tom razgovoru nije se puno osvrtao na HDZ, iako je nekoliko puta naglasio da na njega nemaju nikakav utjecaj izvana, ni Angela Merkel, ni europski pučani.

Milanović je braniteljima ispričao kako zaista nema namjere blokirati ulazak Srbije u EU, ali, ako bude potrebno, to će i napraviti. Šef SDP-a je okrio da je već pokušao sa srpskom stranom sklopiti bilateralni sporazum, ali da s druge strane nije bilo previše interesa za njega.

Nadalje, Milanović je Klemmu i Jukiću otkrio kakav mu je plan sa Srbijom u slučaju da opet postane premijer. Između ostalog je rekao da bi im dao rok za promjenu ili ukidanje spornog zakona o univerzalnoj jurisdikciji, a da bi nakon toga uslijedila blokada.

- Donijet ćemo u Saboru zakon i formirati specijalni sud s kojim ćemo proganjati iz čiste obijesti počinitelje zločina na, recimo, Kosovu, kazao je Milanović.

Zoran Milanović je Josipu Klemmu i Dražimiru Jukiću u jednom trenutku bez dlake na jeziku rekao što misli o Bosni i Hercegovini i njihovoj vlasti.

Šef SDP-a nije oduševljen situacijom u BiH, za koju kaže da nije država, već da je ‘big shit', žalio se da u Sarajevu nema s kime razgovarati, te da bi ih preko reda ugurao u Europsku uniju jer ‘to je zemlja bez reda i poretka'.

- Imamo posla s negativcima - napomenuo je Milanović.

Milanović je govorio i o optužnici protiv čelnika tzv. Herceg-Bosne izrazivši bojazan da će oni biti osuđeni i u drugostepenom postupku.

"Iskreno, nisam optimist, ali neke stvari govore da bi mogla otpasti ta optužnica vezano za udruženi zločinački poduhvat što je za Hrvatsku važno", rekao je Milanović dodavši da bi u tom slučaju bilo sačuvano "hrvatsko ime", a njih šestorica će neko vrijeme odležati u zatvoru.

Milanović je stava da bi BiH trebalo "preko reda" ugurati u EU jer trenutno u BiH nema reda.

"Tamo nema reda, nema poretka. Dodik šuruje sa Vučićem pa se sad to, majke ti mile, prelama na austrijske predsjedničke izbore", dodao je Milanović.

Bivši hrvatski premijer i šef SDP-a je na kraju poručio da Hrvatska neće ostaviti Hrvate u BiH same sa Bošnjacima ako se desi da se RS otcijepi - piše hrvatski jutarnji.hr koji je objavio i audio zapise snimka na kojima je Milanović očigledno tajno snimljen.