Milan Bandić se oporavlja nakon opercije

Milan Bandić
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić oporavlja se nakon jučeršanje operacije kile. Kako doznajemo iz stožera njegove stranke, Bandić se probudio nakon operacije u bolnici Sveti Duh te je sve u redu.Žarko Rašić, predstojnik Klinike za kirurgiju KB Sveti Duh, potvrdio nam je da je operacija prošla dobro i da će Bandić u bolnici boraviti oko dva dana. Bandić je u bolnicu došao u ponedjeljak oko 22 sata s uklještenom desnostranom preponskom kilom, a operiran je oko ponoći.

"Zahvat je trajao oko 60 minuta, protekao je uredno te je rani poslijeoperacijski tijek u potpunosti uredan", kaže prof.dr. Rašić, dodajući da bi osoba nakon ovakve operacije trebala biti pošteđena težih fizičkih aktivnosti između 30 i 45 dana. "Ali poznavajući mentalitet gradonačelnika, ne očekujem da će se u potpunosti pridržavati svih uputa, posebno glede mirovanja", dodaje Rašić

Preporuka se odnosi na dizanje i nošenje tereta i na cjelodnevnu aktivnost. Ovisno o tome kako će izgledati rana, Bandića bi iz bolnice mogli otpustiti u srijedu ili četvrtak.

Podsjetimo, Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik i kandidat za novi mandat, rekao je jučer u Maksimiru da je dobio kilu dižući teški lonac.

''Dobio sam kilu na lijevoj preponi dižući lonac od 80 kilograma i večeras iza 9 idem na operaciju. To je ekskluzivna informacija. Tko traži vraga... Operirat ćemo i sutra opet raditi'', rekao je Bandić novinarima dok je građanima u Maksimiru povodom Praznika rada dijelio grah.