Milan Bandić: 'Ovo je presedan u svjetskoj praksi, politički proces i represija!'

Milan Bandić, izbori, Milan Bandić, izbori, Milan Bandić, Hrvati u BIH, Milan Bandić, BIH, Milan Bandić, Sarajevo, Ivo Komšić, Milan Bandić, Sarajevo, HKD Napredak, Milan Bandić, Milan Bandić, Sarajevo, Milan Bandić, uhićenje, Zagreb, Milan Bandić, uhićenje, pritvor, Milan Bandić, Zagreb, zemlja, Milan Bandić, jamčevina,  afera Agram, Milan Bandić, remetinac, klevetanje ,  sutkinja Zorka Čačić Zagrajski, Zagreb, jamčevina, Milan Bandić, Milan Bandić, remetinac, jamčevina,  afera Agram, Milan Bandić, uhićenje, Zagreb, Milan Bandić, Milan Bandić, izbori, Hrvatska
...na izvanrednoj konferenciji ustvrdili su da je njegovo uhićenje politički proces te da smo svjedoci represivnog djelovanja.

Predsjednica Udruge Jelena Pavičić Vukičević kazala je da su još neki članovi njihove udruge žrtve represije, no nije htjela ništa detaljnije reći. O tome će kaže, govoriti uskoro, kada bude vrijeme. - U samo 20 sati od donošenja odluke izvanraspravnog vijeća da se gradonačelnik vrati na posao dogodilo se njegovo ponovno pritvaranje; svjedoci smo pritisaka na sve nas, a sve u svrhu da se zagrebačkog gradonačelnika ponovno pritvori. Ovo je presedan u svjetskoj praksi, loša poruka o stanju ljudskih prava. USKOK je policajac, tužitelj, ali i presuditelj. Mi se zalažemo za trodiobu vlasti, ali i poštivanje ljudskih prava - kazala je Pavičić Vukičević.

Napominjući da se danas nakon njegova ponovnog uhićenja u udrugu kao znak podrške priključilo više od 100 novih članova. Također kazala je da će nastaviti s planovima osnivanja stranke koju će utemeljiti do kraja mjeseca. U ime gradske uprave podršku mu je dala Vesna Kusin.

- Očekivali smo povratak gradonačelnika, a danas tragedija. Jasno je kao dva plus dva o čemu je riječ. O tome da se na svaki način onemogući njegovo djelovanje. Je li to strah od njega i novih izbora ili stranke? Ali jest od njegove moći - kazala je Kusin. Skupštinski zastupnik Ratko Maričić kazao je da očito nekome nije ju interesu da se Bandić vrati u stolac gradonačelnika.

- U zadnja 24 sata nije napravio ništa zbog čega bi se vodila optužnica i odredio pritvor, osim što je izvanraspravno vijeće ukinulo mjere opreza i vratila ga na posao - kazao je Maričić.

vecernji list