Milan Bandić danas proslavio 60-ti rođendan

Milan Bandić, Milan Bandić, Zagreb, snijeg, Milan Bandić, Slobodan Ljubičić, Petar Pripuz, uhićenje, Milan Bandić, rođendan
Iako je brojka okrugla, Bandić neće organizirati javnu proslavu niti javna skupljanja donacija za svoju zakladu kakve je znao priređivati za prijašnje rođendane.

S tradicijom javnih proslava rođendana gradonačelnik je prekinuo prošle godine. Naime, iz pritvora je pušten svega tri dana ranije prije 59. rođendana. Od kako je postao gradonačelnik on je inače rođendane volio proslavljati u restoranu Skenderica podno Sljemena. Na njima su se okupljali brojni političari, poduzetnici i osobe iz javnog života a proslave su bile otvorene i za medije koji su mogli sve snimati. Na tim proslavama je znalo biti i po više stotina ljudi.

Poslije kampanje za Predsjednika Bandić je promijenio tradiciju pa je od 2011. godine rođendane počeo proslavljati u Gradskoj kavani. Umjesto darova čestitare je molio da uplate donaciju njegovoj zakladi za sprečavanje moždanog udara koju je do nedavno vodila Vida Demarin. Zbog utjecaja na nju kao svjedoka Bandić se po drugi puta našao u pritvoru i početkom ove godine. Demarin je nakon toga napustila zakladu i dala ostavku na mjesto zastupnice u Gradskoj skupštini u koju je izabrana na Bandićevoj listi.

Iako je tijekom ovog tjedna bilo najava kako će Bandić unatoč tome nastaviti s tradicijom skupljanja donacija Zakladi za svoj rođendan, ipak se predomislio, a i zasitio javnosti.

Šezdeseti rođendan će očito provesti samo u društvu prijatelja i sebi bliskih osoba. Nema najavljenih službenih aktivnosti. Javno je danas istupio jedino preko facebook stranice s kratkom porukom: Dragi prijatelji, hvala na brojnim lijepim željama i čestitkama za rođendan