Marko Perković Thompson posjetio branitelje pred Ministarstvom

HVO postojavanje
Prosvjed vojnih invalida pred Ministarstvom u Savskoj traje već 10. dan gdje i dalje traže svoja prava kao i ostavke ministra branitelja Predraga Matića Freda, njegove zamjenice Vesne Nađ i pomoćnika Bojana Glavaševića.

Branitelje je danas posjetila i Jelena Dedaković, kći legendarnog Mile Dedakovića Jastreba koja je pročitala pismo podrške njenog oca, zapovjednika legendarne 204. vukovarske brigade.

Predstavnici branitelja danas su se sastali s ministrom zdravlja Sinišom Vargom, a sastanak je počeo u 15.40 sati u uredu pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Anke Slonjšak u zgradi Zagrepčanke.

Podsjetimo, branitelji su najavili da će sutra u 11 sati invalidi 1. skupine pješice krenuti prema Saboru. Krenut će Savskom prema Ilici i Trgu, nakon čega će Radićevom pa kroz Kamenita vrata i doći do Sabora.

Branitelje je u srijedu u šatoru pred Ministarstvom posjetio i pjevač Marko Perković Thompson.

- Ovo je borba dvaju svjetonazora, jedan njeguje kršćanske vrijednosti, Domovinski rat i sve ono što je stečeno i na čemu je ovaj narod podignut. I drugi koji je potpuno antinacionalan i antibraniteljski, potpuno antinarodni. Dajem svoju potporu našim braniteljima, s njima sam uvijek bio i ostat ću, kazao je pjevač koji se rukovao i popričao sa svim braniteljima.

vecernji.ba