Marić ostao ministar, protiv njegova opoziva glasovao i Tomislav Saucha

zdravko marić

Od 151 zastupnika, ta Marićev opoziv glasovalo je njih 75, isto toliko ih je bilo protiv, a suzdržan nije bio nitko, s tim da nezavisni Željko Glasnović nije glasovao, izašao je iz sabornice.

Utvrđujem da ministru Mariću nije iskazano nepovjerenje, ali nije utvrđena ni parlamentarna većina, konstatirao je predsjednik Hrvatskog sabora i odredio dvosatnu stanku, zbog čega su prosvjedovali HDZ-ovi zastupnici.

Ne možete po poslovniku odrediti stanku dužu od 30 minuta, rekao je Petrovu potpredsjednik Sabora Željko Reiner.

Marićevu opzivu, uz HDZ i partnere, usprotivio se i Tomislav Saucha, bivši SDP-ov zastupnik i predstojnik kabineta SDP-ova premijera Zorana Milanovića, osumnjičen u aferi dnevnice. Protiv je bio i nezavisni Željko Lacković koji je do sinoć najavljivao da će biti za opoziv.

SDP je Mariću zamjerao sukob interesa, obzirom da je prije dolaska u Vladu u Agrokoru bio na funkciji izvršnog direktora za strategiju i tržište kapitala. Prozivali su ga da je kao ministar financija odgodio primjenu zakonskih propisa koji bi, smatraju u SDP-u, na vrijeme ukazali na postojanje krize u Agrokoru. Spočitavali su mu i povlašteni kredit u Hrvatskoj poštanskoj banci (HPB).

Hina