Marginalni Šešelj smeta Jandrokoviću, a o Izetbegoviću ni riječi

vojislav šešelj, vojislav šešelj, Gordan Jandroković, Marijan Knezović
...ukoliko budu ustrajali na svojim temeljnim pravima. Nisu mogli uz pomoć HVO-a, kako će sada, pitao se Izetbegović u jednoj od najgledanijih emisija HRT-a govoreći o ideji trećeg entiteta u BiH kao jednom od načina na koji bi bh Hrvati mogli popraviti svoj ustavnopravni položaj.

Reakcija političkog Zagreba i službene vlasti izostala je, reagirali su tada HSS-ov Beljak i Mostov Miro Bulj.

Danas je osuđeni ratni zločinac Šešelj ponovo izveo jednu od svojih predstava i šefa Sabora u Hrvatskoj natjerao na reakciju. Zbog toga je Jandroković odlučio prekinuti službeni posjet Beogradu.

Podsjetimo, Jandroković je čovjek koji je svojevremeno u Veleposlanstvu SAD-a u Zagrebu pričao o tome kako je gasio ideju trećeg entiteta u BiH.

Nije loše naglasiti ni to da je Jandroković postao predsjednikom Sabora s nešto više od 800 glasova koje osvojio na zadnjim parlamentarnim izborima u Hrvatskoj.

Osuda Šešelja i demonstrativni prekid posjete Beogradu za cilj ima samo jedno, a to je zadovoljavanje interesa desnije populacije u Hrvata čije je povjerenje HDZ djelomično izgubio ratifikacijom Istanbulske konvencije.

Na sličnom tragu je i razmišljanje mladog kolumnista i aktivista Marijana Knezovića, a to je i napisao na svojem Facebook profilu:

Jandroković prekida posjet Srbiji zbog trenutno i realno, nebitnog i teškog marginalca Šešelja. Prije nekoliko tjedana Izetbegović, jedan od tri predsjednika susjedne države, na hrvatskom državnom TV servisu, u najutjecajnijoj emisiji, u sred Zagreba, Hrvatima u BiH prijetio je ratom u slučaju ako žele osigurati svoja ljudska prava. Jandrokovića kao i njegove kolege iz vlade nismo čuli.

No, Jandroković mu je možda čak i pljeskao s obzirom na to kako se ponašao kao ministar vanjskih poslova prema Hrvatima u BiH kada se i sam kleo Amerikancima kako će učiniti sve da Hrvati ne inzistiraju na svojim temeljnim pravima. Sve ovo je prejeftin PR potez pokušaja ponovnog homogeniziranja desnog biračkog tijela koje je ostalo razočarano njihovim dosadašnjim (ne)radom.

Dnevnik.ba