Mamić izlazi na izbore: Iz očaja ulazim u politiku da frajere koji pojma nemaju tata nauči poslu!

Čini mi se da je taj Bernardić jedini koji razumije stvari. Ja s Kregarom ne bih mogao hodati istom stranom ulice...'

Dio Dinamove ekspedicije otišao je prije utakmice na izlet u Toledo. No, u autobusu svoje mjesto nije zauzeo Zdravko Mamić. On je ostao okružen svojim najbližim prijateljima i u okrilju ekskluzivnog hotela u centru Madrida odbrojavao sate do utakmice. Atmosferu mu nije pokvario ni dolazak tri novinara u potrazi za ekskluzivom. Upravo suprotno. Sjeo je s nama i servirao bombu:

- Na idućim lokalnim izborima ide lista Zdravka Mamića - iznenadio nas je. Nakon te rečenice u hotelu "Westin palace" nastupila je tišina...

- Evo, sad imate naslovnicu - nasmijao se Dinamov gazda i krenuo u pojašnjenje:
Google oglasi

- Budite sigurni da ću ja biti direktno kandidat ili će moja ekipa biti u borbi za Skupštinu. Jer, dosta mi je toga. Iako je moj posao nogomet, moram iz očaja ući u političke vode. Nije normalno da sudbinu tako važnih pitanja kroje frajeri koji nemaju pojma. Neka dođu tati da nauče posao - objasnio je Mamić svoje najnovije afinitete.

Perezu žao zbog Modrića

- Dinamo ne može naprijed u ovakvom okruženju. Naš klub mora imati lobi u vlasti i imat će ga. Ako je Holjevac s dva mandata partner, onda ću biti i ja - tumači Mamić, koji tek u jednom čovjeku vidi priliku za suradnju.

- Čini mi se da je taj Bernardić jedini koji razumije stvari. Mlad je i sportaš. Recimo, ja s Kregarom ne bih mogao hodati istom stranom ulice, ali s ovim... Znate, pa ne mogu nama ljudi koji vode Holding, koji pak ima milijardu i pol kuna gubitaka, soliti pamet i govoriti kako se radi. Ej, nama u Dinamu koji smo u plusu - završio je Mamić poglavlje o politici i prebacio se na ležernije teme. Otkriva nam kako je i sam začuđen statusom koji je Dinamo imao ovih dana u prijestolnici Španjolske.

- Pa bio sam s Perezom dva i pol sata na sastanku, a onda je još tri sata proveo s našim ljudima iz kluba na večeri. Snimile su nas kamere i cijelu večer se vrtjelo na televiziji.

Prvi plodovi novog prijateljstva već su plasirani u javnost.

- Real Madrid će poslati svoje juniore na Ramljakov memorijal. A to je samo prvo poglavlje suradnje - zagonetno će maksimirski gazda, koji je s Perezom razmijenio poklone.

- Perez nam je poklonio jedno nalivpero i rekao: "Ovo je simbolika". Pametnom dosta - tumači Mamić, koji je otkrio kako je Real razmišljao o Modriću.

- Žao im je što ga nisu kupili.

- Evo, sada će imati priliku za Kovačića - netko je dobacio.

Šibeniku nije kao Zadar

- E sad - nasmijao se Mamić. No, osmijeh je nestao s lica kada je netko spomenuo da kuća gori. U HNL-u slijedi bankrot za bakrotom.

- Sve što sam rekao prije sada se, nažalost, ostvaruje. Ali, imate krivi stav da je HNS kriv za to. On mora organizirati natjecanje, red i sustav. Ne može Savez biti odgovoran za financiranje. Pa to je valjda dužnost lokalne vlasti. Pa tko je kriv Šibeniku što se nije razvio kao Zadar - kazao je Mamić, koji se nada kako će najnoviji uspjesi reprezentacije značiti i uzlet HR nogometa.

- Sada smo osigurali financije. Za godinu i pol imat ćemo Ligu 10 četverokružno. Pa Dinamo u LP. Sve su to stvari koje će imati utjecaj na naš nogomet, no treba nam potpora te politike koja se prema sportu ponaša kao prema neželjenom djetetu - završio je Mamić.

Izvor: jutarnji list