Majka ubijene Kristine: 'Komšić mi je nudio novac da mu sin ne završi na sudu, imam SMS poruku'

Majka ubijene Kristine: 'Komšić mi je nudio novac da mu sin ne završi na sudu, imam SMS poruku'
U nastavku suđenja Davidu Komšiću (20), Arjanu (23) i Armendu Rexhepiju (23) te Filipu Filipoviću (23) zbog napada na Kristinu Krupljan, koji se dogodio tri mjeseca prije nego ju je David Komšić ubio u automobilu, svjedočili su Kristinini roditelji.

Majka ubijene djevojke, Vesna Krupljan, ispričala je da im je kćer, kada su došli u KB Dubrava, rekla da su je David i braća Rexhepi i Filip tog jutra napali na Bukovačkoj cesti, da su ju tukli i porazbijali auto. Kazala je kako joj je kćer ispričala da joj je tada Arjan uzeo mobitel kako ne bi zvala policiju i bacio ga u kanalizaciju. David joj pak je iščupao retrovizor. Policiju je na kraju pozvao slučajni prolaznik.

"Neda Rexhepi, majka dvojice okrivljenih, u lipnju prošle godine poslala mi je SMS s pitanjem želim li 7000 kuna ili da mi kupi isti mobitel. Htjela je da povučem prijavu za Bukovačku jer nema love za suđenje. Odbila sam. Pa mi je u siječnju 2018. Ivo Komšić poslao poruku da će po 1000 eura dati meni i bivšem mužu, i platiti ostatak duga za mobitel kako ne bi bezveze davali novce odvjetnicima. Bilo je to nakon dizanja ove optužnice. Nikakve novce nisam htjela pa je Neda rekla Ivi neka uzme odvjetnika i piše žalbu", ispričala je Vesna Krupljan, prenosi Jutarnji list.

O nemilom događaju je svjedočio i Kristinin otac Dalibor koji je kazao kako se kroz maglu sjeća da mu je kćer kazala da su joj razbili auto, gurali ju, čupali za kosu, vukli van i uzeli mobitel. "Bila je ozljeđena, puna posjekotina od stakla i krhotina u kosi", kazao je Dalibor Krupnjan objašnjavajući kako je zbog gubitka kćeri na tabletama.

Podsjećamo, događaj koji je prethodio krvavom ubojstvu dogodio se 27. studenogu 5:40 sati ujutro kada je četvereac u vozilu presreo Kristinu, Komšićevu bivšu djevojku, na Bukovačkoj cesti. Izašli su iz vozila i ozlijedili Kristinu te oštetili njezin automobil.

Upravo je zbog ovog slučaja Kristina bila u prostorijama Državnog odvjetništva 22. veljače gdje je davala iskaz, a nakon čega ju je, iste večeri, David Komšić ubio u autu ispred zgrade na Volovčici.

Tužiteljstvo zbog tog napada traži kaznu od dvije godine i četiri mjeseca zatvora.

 

vijesti.hr