Lovrić Merzel: Da podnesem ostavku zbog tračeva aktivistice HDZ-a? Nemojte biti smiješni

nedeljom u 2, Aleksandar Stanković, uskok, Jasmina Jovev, Marina Lovrić Merzel, županica,  Marina Lovrić, Sisačko-moslovačka županica , Jasmina Jovev, Dnevnik HTV-a , uskok, Županijsko državno odvjetništvo
...uvjerena da izvidi koje vezano za te optužbe provode sisačko Županijsko državno odvjetništvo i Uskok neće pokazati ništa

Sisačko-moslovačka županica Marina Lovrić Merzel odbacila je mogućnost podnošenja ostavke zbog optužbi za financijske malverzacije koju je protiv nje iznijela bivša predstojnica njenog kabineta Jasmina Jovev, ističući kako joj ostavka »ne pada na pamet«.

»Nemojte biti smiješni. Zbog tračeva aktivistice HDZ-a... zbog toga da podnesem ostavku? Molim vas«, izjavila je jutros Lovrić Merzel za radio Soundset, upitana hoće li podnijeti ostavku zbog teških optužbi Jovev, koja je jučer kazala kako joj je županica naređivala lažiranje računa te da je novac koristila za osobne i stranačke svrhe.

SDP-ova županica je jučer odbacila sve optužbe na njezin račun, nazvavši ih lažima, obmanama i političkim podmetanjima, uvjerena da izvidi koje vezano za te optužbe provode sisačko Županijsko državno odvjetništvo i Uskok neće pokazati ništa, jer da ona pošteno radi svoj posao.

Lovrić Merzel se preko Soundseta ispričala za svoju sinoćnju izjavu u središnjem Dnevniku HTV-a da građani njezine županije »nisu mentalno retardirani niti bolesni«, istaknuši kako joj nije bila namjera nikoga uvrijediti.

»Možda sam se samo malo nespretno izrazila. Nisam mislila ništa loše. Ako sam bilo koga povrijedila, to doista nije bila moja namjera. Ako treba, ja ću se doista i još dodatno javno ispričati«, poručila je.

Na javnu ispriku osobama s intelektualnim teškoćama i bolesnim osobama pozvali su ju iz Radnog tima »Pomozimo djeci s invaliditetom«, u kojemu spomenutu njezinu izjavu smatraju apsolutno neprimjerenom.

U otvorenom pismu ističu kako je županica u kontekstu spominjanja spornih riječi grubo prekršila i uvrijedila te javno osramotila sve građane koji su za nju glasali, kao i sve osobe s intelektualnim i mentalnim oštećenjima te bolesne osobe.

»Isprika putem javnih medija je minimalno što je gospođa županica dužna uraditi i molimo da se ubuduće u kontekstu u kojem se koristila - tim riječima ne koristi, a za obračune s političkim protivnicima neka koristi primjerene riječi«, poručuju u Radnom timu »Pomozimo djeci s invaliditetom«.

Hina