Linić ne namjerava stati: U Saboru i medijima rušit ću premijera

Zoran Milanović, Slavko Linić, Zoran Milanović, Slavko Linić, sdph, isključenje, Slavko Linić, sdp h, Hrvatska, Zoran Milanović, Slavko Linić, Vesna Balenović, zviždači, Slavko Linić, Zoran Milanović, izbori, Hrvatska
Iako nije iznio nikakve nove dokaze protiv Milanovića, glavna mu je teza ga je Milanović morao maknuti jer mu je previše smetao

- Neću stati, posvetit ću se jednom cilju: razotkrivanju i demontaži predsjednika SDP-a i Vlade Zorana Milanovića, najavio je u razgovoru za tjednik Globus isključeni SDP-ovac Slavko Linić, koji premijera i dalje optužuje da je zloupotrijebio tajne službe za praćenje članova njegove obitelji i prijatelja.

Linić je najavio da će u Saboru rušiti sve loše Vladine prijedloge, ali neće ulaziti u druge stranke niti bilo koji postojeći klub zastupnika - ostat će potpuno neovisan.
Iako nije iznio nikakve nove dokaze protiv Milanovića, glavna mu je teza ga je Milanović morao maknuti jer mu je previše smetao budući da nije u Vladi dopuštao njegovu samovolju dok je bio ministar financija: "Pa vidite koga je sad doveo u Hrvatsku poštansku banku?! Doveo je čovjeka koji mu je vjerojatno pogodovao oko njegova stambenog kredita, dok je za novog člana uprave HPB-a predložio brata ministra zdravlja Varge, koji nema ni diplomu ekonomskog fakulteta. To ne bi mogao da sam ja ostao u Vladi", kaže Linić.

Za predsjednika NO Ine Sinišu Petrovića rekao je da je Milanovićev osobni pravni konzultant.

"Premijer i taj njegov prijatelj krivi su što je prestalo svako ulaganje Ine u bušotine i što su obje rafinerije pred zatvaranjem, zbog njih imamo Inu koja bi trebala postati najobičnija trgovačka kuća za prodaju MOL-ovih derivata. To je razlog zašto sam prozvao Petrovića za destruktivnu djelatnost. On je svojim nečinjenjem pogodovao MOL-u na štetu hrvatskih interesa", tvrdi Linić.

Za premijera kaže da je odustao od svih reformi, da neće odraditi obaveze prema Europskom vijeću, pa ni plan konvergencije za EU, potom da nije u stanju pokrenuti investicijski ciklus i riješiti najveći problem - rast BDP-a, a time ni sigurnu isplatu plaća. Dokazivat ću da je nestručan i nesposoban, kaže Linić - ali ne samo u Saboru, nego i putem medija gdje planira tijekom ljeta iskoristiti sezonu kiselih krastavaca i novinare "filati" informacijama o Milanoviću i njegovu radu.

Objektivno, ovo je najava novog rata na relaciji Linić-Milanović, koji će očito potrajati do kraja mandata Vlade. Unatoč optužbama o premijeru, Linić je izjavio i da je siguran da neće biti uhapšen, jer je previše siguran u sebe i zna da protiv njega nema nikakvih dokaza.

Rekao je da će ljeto posvetiti i plovidbi, ronjenju i ribolovu - gdje nikada ne ide na ulov cijelog jata brancina nego samo - glavnoga vođe jata.

Hina