Liječnicu je ubojica nožem izmasakrirao po prsima

ubojstvo

U ponedjeljak je u Trogiru ubijena 61-godišnja liječnica splitske bolnice Asja Tukić. Njeno tijelo u stanu je pronašao bivši suprug, a kada je došla policija pronađena je kako leži na prsima, između hodnika i sobe. Kako je u istražiteljima u prvi mah bila vidljiva samo jedna ubodna rana, prije nego što je obavljen očevid objavljeno je kako je ubijena s leđa. No istina je puno strašnija.

Nakon što su na mjesto zločina došli forenzičari i okrenuli žrtvu, ostali su zgroženi. Nesretna žena je ubijena višestrukim ubodima nožem, gotovo izmasakrirana oštricom po grudnom košu.

Kako doznaje 24sata.hr, istražitelje muči više misterioznih detalja. Prije svega, nisu pronađene nikakve obrambene rane niti tragovi borbe pa niti provale pa se pretpostavlja kako je ubojicu sama pustila u stan. Iz stana nije otuđeno ništa, a kao motiv je isključen i seksualni zločin jer je sva odjeća bila na tijelu niti postoje tragovi takve vrste napada. Za sada je isključeno i da su ju napali gosti nakon kojih je čistila obzirom da su oni račun uredno podmirili. Na mjestu zločina pronađen je i nož, gotovo sigurno je u pitanju oružje s kojim je ubijena, ali je i taj predmet, s ostalim izuzetim materijalnim dokazima, poslan na vještačenje.

Nađena jer se nije javila gostima

Doktorica Tukić je stigla u stan te je jedan od posljednjih poziva zabilježenih mobitelom bio oko 10.45 sati. Nešto kasnije pokušali su je kontaktirati gosti koji su trebali stići u apartman. Kako im se nije javljala, nazvali su njezinu kćer, koja je potom nazvala oca, bivšeg supruga Asje Tukić, s kojim je žena ostala u dobrim odnosima. Muškarac je otišao provjeriti što se događa i pronašao je mrtvu. Ekipa za očevid je u ponedjeljak radila na dvije lokacije. Osim u Trogiru, zapečaćen je i stan u Splitu gdje je također obavljena pretraga.