Kroz Hrvatsku je prošlo 526.545 izbjeglica

izbjeglice

U slavonskobrodskoj bolnici "Dr. Josip Benčević" u noći na utorak na svijet je došla mala Sirijka. Njezini roditelji, koji su na putu prema boljem životu iz ratom pogođene zemlje, vlakom iz Šida stigli su u zimski tranzitni centar, a porođaj ih nije iznenadio. Trudnica je prije ponoći prebačena u bolnicu i ubrzo zatim rodila djevojčicu. Porođaj je, kako doznajemo, protekao bez problema.

Prva izbjeglička beba u Slavonskom Brodu rođena je u istoj bolnici 5. studenoga i riječ je o dječaku. I oni ulaze u statistiku po kojoj je s 22. prosinca u Hrvatsku ušlo ukupno 526.545 migranata. Njihov broj se, vjerojatno zbog zime, proteklih tjedana smanjuje, što potvrđuje i podatak prema kojem je od ponoći do utorka ujutro u brodski kamp stiglo 1112 izbjeglica, a oni su nakon registracije i okrjepe nastavili put vlakom prema Sloveniji. U kampu je ostalo 12 osoba, među kojima su i članovi obitelji rodilje i novorođene djevojčice. Nakon izlaska iz bolnice, majka i novorođenče nastavit će put prema zapadnoj Europi.
Tamo se iz Sirije uputio i 59-godišnji muškarac, koji je na žalost u nedjelju navečer preminuo u slavonskobrodskoj bolnici.

Riječ je, kako doznajemo, o kroničnom srčanom bolesniku kojemu je pozlilo nakon dolaska u kamp. Hitno je prebačen u bolnicu gdje je ubrzo zbog infarkta preminuo.