Kristini Ćurković prijete ubojstvom i silovanjem

Kristina Ćurković
Prijetnje su krajnje odurne i opasne. Na ćirilici ispisani tekstovi, a poslani na profil Kristine Ćurković, prijete smaknućem Kristine Ćurković. Neki su anonimno prijetili silovanjem i iživljanjem na nježnoj djevojci hrabra srca.

-Tko je izabrao stranu, taj mora biti spreman na sve. Najgore mi je gledati kako pojedinci govore da su ugroženi, a zapravo i ta tzv. ugrožena populacija ugrožava druge. Teško je podnositi takve uvrede, ako one nisi stopljen sa istinom. Većina ili manjina, što to uopće znači, prema činjenici biti čovjek. Zvjer se probudila i sada bi htjela moju misao i stav pretvoriti u pepeo. Jedino što mogu reći; da je dosta teroriziranja većine od strane manjine. I hoće li se stvari shvatiti ozbiljno, ako me nađu negdje mrtvu?, rekla je Ćurkovićka.

Shvaćate li prijetnje ozbiljno i od kuda dolaze?

-Tekstovi su na ćirilici, a za istragu je zadužena policija. Prijavila sam cijelu stvar, odnosno prijetnje, 2. policijskoj postaji u Splitu. Prijetnje silovanjem i ubojstvo me podsjećaju na silovanja žena u domovinskom ratu i vidjet ću, koliko je policija brza kada su moji problemi tema. Ovo nije stvarno čin za sada učinjen, ali verbalna silovanja su postala sve češća. Moje zalaganje za pijetet Vukovara izaziva iste one, koji su silovali Hrvatice u Vukovaru pa bi sad taj tretman htjeli priuštiti i meni. Od sudbine se ne može pobjeći, a moja sudbina je Hrvatska. To je onima koji mrze Hrvatsku motiv za mojim uništenjem. Ako je to žrtva koju moram podnijeti, neka bude, ali nikada neću izdati svoj dom. Koliko će policija učiniti u mome slučaju, tek treba vidjeti.

Prijetnje su i zbog predstojećeg referenduma?

Naravno. Ne slažem se sa inicijativom istospolnih zajednica. Otac i majka su osnova priče. I obitelj ne doživljavam kao interesnu zajednicu, gdje kada nestane novca "ljubav" prestaje. Tako funkcioniraju tvornice, a ne ljubavi. Dijete nije vezano samo za materijalno. Svinja ima krov nad glavom i hranu pa prema tome takva mi se teorija nikada nije sviđala. Ljubav je osnova svega i sve polazi od nje. I tu sigurnost mogu dati samo otac i majka, zato sam ja ZA, na referendumu.

dnevno.hr