Koordinacija udruga iz Domovinskog rata: Predsjednica svih Hrvata - Kolinda Grabar Kitarović

kolinda
...mi, hrvatski branitelji, smo nakon petnaest godina prvi put doživjeli oduševljenje predizbornim porukama koje je odaslala predsjednička kandidatkinja, Kolinda Grabar Kitarović.
„Podržat ću svaki prijedlog o budućem unutarnjem uređenju Bosne i Hercegovine ako su ga donijeli legalni i legitimni predstavnici hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini."
„Borit ću se za što veća prava nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj, ali ću isto tako tražiti istovjetna prava u državama za Hrvate gdje su oni nacionalna manjina."
Gospođa Kolinda Grabar Kitarović je ovim riječima jasno poručila kako želi biti predsjednica svih Hrvata.
Funkcija predsjednice/predsjednika Republike Hrvatske ima tri veoma važne ovlasti: ovlast vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga, sukreatora vanjske politike i podijeljenu nadležnost oko tajnih službi, ali za nas Hrvate izvan Republike Hrvatske najvažnija ovlast jest biti predsjednikom svih Hrvata u Domovini i iseljeništvu, jer na taj način mi Hrvati koji živimo izvan Republike Hrvatske znamo kako nam predsjednik štiti prava na Domovinu, brine o jednakopravnosti i konstitutivnosti hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini i zalaže se za interese hrvatske nacionalne manjine u svakoj državi gdje se nalaze Hrvati.
Nakon prvog predsjednika RH, dr. Franje Tuđmana, koji je uistinu bio predsjednik svih Hrvata, za predsjednika RH izabran je Stjepan Mesić koji nikada nije zastupao interese hrvatskog naroda izvan Domovine nego je činio sve kako Hrvati izvan Domovine ne bi imali pravo na svoju Domovinu, Republiku Hrvatsku, želeći ih na taj način odvesti na put asimilacije i gašenja hrvatskog nacionalnog identiteta.
Predsjednik Ivo Josipović je u svom mandatu najviše vodio računa o tome kako ispeglati odnose s Beogradom i Sarajevom te umanjiti teret krivnje i zločina koji su beogradski režim i sarajevski unitaristi počinili u agresiji na hrvatski narod na prostorima bivše Jugoslavije. Jednostrano se ispričavao svakome, ne uvažavajući sveukupne povijesne činjenice, što je nama, koji smo najveće žrtve agresije, onemogućavalo uistinu pokazati razmjere zločina i etničkog čišćenja koja je doživio hrvatski narod izvan Republike Hrvatske.

Nama Hrvatima koji živimo izvan Domovine nije bitno hoće li sjedište predsjednika Republike Hrvatske biti na Pantovčaku, mi želimo da njegovo sjedište bude u našim srcima.
Pozivamo sve Hrvatice i Hrvate koji žive u Bosni i Hercegovini i dijaspori da 11. siječnja izađu na izbore i glasuju za Kolindu Grabar Kitarović, buduću predsjednicu svih Hrvata.

KOORDINACIJA UDRUGA PROIZIŠLIH
IZ DOMOVINSKOG RATA