Koordinacija udruga branitelja i stradalnika podnijela kaznene prijave protiv Mesića, Josipovića i Bajića!

Stipe Mesić, stjepan mesić, Generali, otvoreno pismo, Vesna Balenović, stjepan mesić, Stipe Mesić, troškovi, Hrvatska zemlja, Stipe Mesić, Hrvatska zemlja, plaćanje, hsp ante starčević, HSP AS H, stjepan mesić, Zdravko Tomac, Slobodan Praljak, stjepan mesić, kaznena prijava, prijava, Stipe Mesić

Nakon što je konferencija za medije završila, poslali su priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

"Srbijanska oružana agresija pokrenuta je 1990. godine s ciljem teritorijalnog osvajanja i stvaranja Velike Srbije do linije Virovitica-Karlovac-Karlobag. Projekt Velik Srbije podrazumijevao je potpuno poništenje bosanskohercegovačke državnosti. Hrvatski narod u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini uz velike je žrtve i zahvaljujući pomoći hrvatskog iseljeništva bio ključni čimbenik u slamanju velikosrbijanske agresije na teritoriju Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Hrvatski narod u Bosni i Hercegovini plebiscitarno se na referendumu izjasnio za samostalnu državu Bosnu i Hercegovinu te je prvi počeo obranu od agresora organiziravši se u zajednicu općina Herceg-Bosnu. Republika Hrvatska je prva - zajedno s Europskom zajednicom i SAD-om - priznala državnu samostalnost Bosne i Hercegovine. Republika Hrvatska je državi Bosni i Hercegovini neprekidno davala ključnu vojnu, političku i humanitarnu pomoć, bez koje se Bosna i Hercegovina ne bi mogla obraniti od srbijanske agresije niti bi se ustrojila i opstala kao država.

Oružane snage Republike Hrvatske i HVO kao komponenta oružanih snaga Bosne i Hercegovine bili su presudni za oslobađanje velikih dijelova okupiranog teritorija Bosne i Hercegovine i spriječavanje humanitarne katastrofe, što je omogućilo zaustavljanje rata na prostoru BiH i sklapanje mirovnih sporazuma. Sve navedeno Republika Hrvatska je činila usprkos tome što je 1991. godine s teritorija Bosne i Hercegovine vršena najžešća oružana agresija na Republiku Hrvatsku, Republika Hrvatska je sve navedeno činila, jer je jedino na taj način mogla biti zaustavljena srbijanska oružana agresija i oslobođeni okupirani dijelovi Hrvatske.

Koncepcija i ovlasti Haškog tribunala te njegovo četvrtstoljetno djelovanje rukovođeni su političkim i drugačijim protupravnim interesima, pa nisu uvažavali osnovne činjenice niti su razlikovali agresora i žrtvu. Na taj je način Haški tribunal poslao zastrašujuću poruku svjetskoj budućnosti da se isplati činiti organizirane i masovne zločine te da će suprotstavljanje zločinima biti međunarodno kažnjivo.

Najveća kolektivna žrtva takvog protucivilizacijskog i protuhumanističkog međunarodnog pravosudnog pristupa je Republika Hrvatska, a najveća pojedinačna žrtva jest general Slobodan Praljak.

Hrvatskoj javnosti, a napose hrvatskim braniteljima i ratnim stradalnicima, najšokantnije je i najneprihvatljivije što je skandaloznom i sramotnom djelovanju Haškog tribunala bitno pridonosio i niz osoba koje su obnašale iznimno odgovorne dužnosti u državnim i društvenim institucijama Republike Hrvatske. Te osobe su se udružile u kriminalno koruptivnu zločinačku mrežu koja je počinila niz najtežih kaznenih djela, s kojima su nanijeli gotovo nesagledivo velike materijalne, političke i identitetske štete državi Republici Hrvatskoj te nizu hrvatskih državljana koje su osuđene ili pravosudno progonjene u Hagu, Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini.

Unutar ove kriminalno koruptivne zločinačke mreže posebno kontinuirana i teška nedjela počinila su dva predsjednika Republike Hrvatske (Stjepan Mesić i Ivo Josipović) te dugogodišnji Glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske (Mladen Bajić). O njihovim nedjelima objavljene su dokumentirane knjige, stručni članci i druge vrst svjedočanstava, a na temelju toga je Hrvatsko nacionalno etičko sudište izreklo i etičke osude za veleizdaju Mesiću, Josipoviću i još nekolicini s njima povezanih osoba.

Međutim, kaznena odgovornost protiv njih još nije pokrenuta u Hrvatskoj. Stoga je Koordinacija udruga hrvatskih branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata odlučila suprotstaviti se ovom nakaradnom i neodrživom stanju u hrvatskom institucijskom ustroju, te podnijeti kaznene prijave protiv najodgovornijih osoba, a to su Stjepan Mesić, Ivo Josipović i Mladen Bajić.

Istovremeno, pozivamo sve građane da nam se pridruže i da na adresu Državnog odvjetništva Republike Hrvatske (DORH), Gajeva 30, 10000 Zagreb, kao i na mail: [email protected] dostave sve informacije i dokumente o djelovanju pojedinaca i organizacija u stvarnom udruženom zločinačkom pothvatu protiv Republike Hrvatske. Također pozivamo sve građane Republike Hrvatske da se na druge demokratski legitimne načine suprotstavljaju pojedincima i organizacijama koji na bilo koji način čine štetu hrvatskome društvu i hrvatskoj državi", stoji u priopćenju.

direktno.hr