Komunalni redar napao djevojke jer su maknule ležaljku

redari , more, plaža, Ležaljke, more, plaž
Dvije su djevojke u Baškoj Vodi doživjele neugodno iskustvo kada su malo pomaknule ležaljke kako bi napravile mjesta za svoje ručnike. Kako piše Slobodna Dalmacija, komunalni redar Općine Baška Voda "upozorio" ih je biranim riječima.

- Ti nećeš ovdje zakon provoditi, ja ga provodim, a ne ti, ja znam što je propisno, a ne vi! A kad budete svojoj kući, vi onda propisno određujte, i ja ću vam sada napisati kaznu na licu mjesta - rekao je redar i tražio da ležaljke vrate u "prvobitni položaj" koji je odredio vlasnik koncesijskog odobrenja. Nakon što je reakcija djevojaka izostala, redar je revoltiran činjenicomd a ga djevojke snimaju mobitelom počeo prijetiti da će im razbiti mobitel.

Načelnik Općine Baška Voda Joško Roščić kazao je kako će redar snositi sankcije kada se utvrdi što se dogodilo, no dodao je i kako djevojke nisu u pravu. - Koncesionar postavlja ležaljke, zato i postoji koncesija. Ima na plaži mjesta i gdje nema ležaljki, pa kupač nema pravo otići na područje koncesije i ponašati se kao da je nema. Dakle ne smije ni gost raditi što ga volja, tako da niti podržavam da oni rade što im padne na pamet, ali naravno ni da redar na njih viče - kazao je Roščić i dodao da samo polovica ležaljki smije biti izložena, a ostale se vade na zahtjev. No pitanje je je li stvarno tako u stvarnosti.

Večernji list