Komemoracija za Slobodana Praljka bez državnog vrha

mirogoj, Slobodan Praljak, komemoracija, Slobodan Praljak, komemoracija, Slobodan Praljak, komemoracija, Slobodan Praljak
Kako poručuju organizatori, Hrvatski generalski zbor, neće to biti pompozni događaj s velikim govorima već dostojanstveni oproštaj od generala Praljka kao kolege. Misa zadušnica održat će se u 15 sati u crkvi Sveta Mati Slobode na Jarunu.

"Program će biti sažet. Pročitat će se Shakespereov 66. sonet. Među govornicima su obitelj, prijatelji i generali. Klapa Drača otpjevat će himnu i pjesmu Dida i ja. Neće biti pompe, protokola i političkih govora. Pozvani su svi koji žele doći dostojanstveno", izjavio je tajnik Hrvatskog generalskog zbora Marinko Krešić.

Zbog komemoracije u Zagrebu će biti na snazi posebna regulacija prometa. U blizini "Lisinskog" od 9.30 do 14 sati za sav promet, osim za autobuse ZET-a, bit će zatvoren istočni i zapadni kolnik Trga Stjepana Radića od Ulice grada Vukovara do Paromlinske. Od 6 do 14 sati bit će zabranjeno zaustavljanje i parkiranje na parkiralištu na Trgu Stjepana Radića s istočne strane zgrade Gradske uprave. Od 9.30 do 14.30 sati šljunčano parkiralište s istočne strane Zagrebačkog velesajma bit će zauzeto zbog parkiranja većeg broja autobusa.

Na području Jaruna od 6 do 17 sati bit će zabranjeno zaustavljanje i parkiranje u Ulici don Petra Šimića s južne strane crkve Sveta Mati Slobode. U razdoblju od 14 do 17 sati bit će zauzeta desna prometna traka južnog kolnika Horvaćanske ceste od Ulice Hinka Wurtha do Ulice Hrgovići zbog parkiranja većeg broja autobusa.

Policija moli sve sudionike komemoracije da svoja vozila parkiraju na šljunčanom parkiralištu s istočne strane Zagrebačkog velesajma kod raskrižja Avenije Većeslava Holjevca i Antallove ulice. Svi će s te lokacije autobusima ZET-a biti prevezeni do KD-a "Vatroslav Lisinski" od 9.30 do 11.30 i vraćeni od 13 do 14.30 nakon komemoracije.

hrt.hr