Komemoracija za generala Praljka: ‘Njegov zadnji čin nije bio teatralna gesta niti kukavički čin niti potez očajnika’

mirogoj, Slobodan Praljak, komemoracija, Slobodan Praljak, komemoracija, Slobodan Praljak, komemoracija, Slobodan Praljak
"Ljudini poput Slobodana nitko nije ravan. Njegov zadnji čin nije bio teatralna gesta niti kukavički čin niti potez očajnika. Njegova poruka je jasna: Slobodan Praljak nije ratni zločinac, s prijezirom odbacujem vašu presudu", rekao je Miroslav Tuđman tijekom govora na komemoraciji.

Dodao je kako je suđenje šestorici školski primjer kako ne voditi suđenje, a presudu je okarakterizirao kao teatar apsurda.

"Nakon svega što su mu napakirali, on je odabrao smrt. Oprostio se od svijeta s porukom da nije zločinac. On se uvrstio među hrvatske mučenike i njegovo će ime zlatnim slovima biti upisano u hrvatsku povijest", istaknuo je glumac Zlatko Vitez.

"Bio nam je primjer do zadnjeg trenutka svog života. Bio je general koji je branio domovinu i čast vojske na čijem je čelu bio. Pokazao je osobine dobrog vojskovođe i zapovjednika", istaknuo je predsjednik Generalskog zbora Pavao Miljavac.

Intoniranjem himne završena je komemoracija

narod.hr