Kolinda Grabar-Kitarović predsjednica Republike Hrvatske

Kolinda Grabar Kitarović, Kolinda Grabar Kitarović, klapa HRM-a Sveti Juraj, Kolinda Grabar Kitarović, Hrvatska zemlja, Kolinda Grabar Kitarović, Kolinda Grabar Kitarović, Agrokor, Kolinda Grabar Kitarović, Predsjednica RH

S obzirom kako je Ustav Republike Hrvatske i izborni zakon definirao 11. izbornu jedinicu gdje Hrvati izvan domovine mogu glasovati s punim pravom, mi Hrvati u Bosni i Hercegovini držimo da je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i naša predsjednica.

15. siječnja 2017. navršava se i 25. obljetnica Međunarodnog priznanja Republike Hrvatske kao samostalne i neovisne države i danas s ponosom možemo reći kako je Republika Hrvatska ostvarila sve strateške nacionalne interese, kao što je punopravno članstvo u NATO savezu i Europskoj Uniji.

Kada je u pitanju Bosna i Hercegovina prema našem dubokom uvjerenju zaštita ustavno-pravnog položaja i jednakopravnosti s druga dva konstitutivna naroda u BiH je prioritetni nacionalni interes Republike Hrvatske, i upravo je predsjednica Republike Hrvatske gospođa Kolinda Grabar-Kitarović najpozvanija osoba koju obavezuje Ustav Republike Hrvatske i Daytonski mirovni sporazum da aktivno sudjeluje u svim procesima oko vitalnih i nacionalnih interesa hrvatskog naroda u BiH jer je evidentno kako hrvatski predstavnici u BiH nemaju dovoljan politički kapacitet za rješavanje svojih prava kroz Institucije u Bosni i Hercegovini.
Stoga nas nimalo ne čudi zašto je predsjednica Republike Hrvatske postala predmetom izrugivanja i omaložavanja Beogradske i Sarajevske čaršije ali i onih krugova u Republici Hrvatskoj koji su omiljeni u tim istim čaršijama.

Mi Hrvati u BiH, ali i oni u Sarajevu i Beogradu vrlo dobro znamo koliki i kakav utjecaj može imati Republika Hrvatska na Bosnu i Hercegovinu ukoliko žele zaustaviti iseljavanje i svakodnevno obespravljivanje i omaložavanje hrvatskog naroda iz BiH.

Svakome je danas znano kako je u Bosni i Hercegovini Hrvatima ukinuto pravo na koncenzus, rotaciju i paritet, ukinuto pravo vitalnog nacionalnog interesa, kako ne mogu imati medije na svom jeziku što automatski znači kako smo izloženi asimilaciji, drugi nam biraju predstavnike, konstantno nas preglasavaju oko bitnih i značajnih odluka koje se tiču stabilnosti i sigurnosti hrvatskog naroda, u biti mi danas imamo status nacionalne manjine u bošnjačkom i srpskom entitetu i upravo se sve čini da ova dva entiteta postanu nacionalne države kao posljedica disolucije Bosne i Hercegovine koja se provodi u Banjaluci i koju podstiču ekstremisti iz Sarajeva.

Proslava dana Republike Srpske je političko pravno prepucavanje Sarajeva i Banjaluke kako bi se zasjenilo nešto drugo.
Mostar, Stolac i Neum su stvarni dio političkih i teritorijalnih ciljeva bošnjačke politike, a kriminalizacija Domovinskog rata i progon hrvatskih branitelja su sredstvo kojim se žele ti ciljevi postići.
Rehalibitacija četništva u Republici Srbiji uveliko se prenijela na prostore Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, a mi hrvatski branitelji masovno smo izloženi političkom i pravnom progonu samo zato što smo bili spremni braniti svoj dom.

Hrvatska predsjednica i Vlada Republike Hrvatske imaju izborni kapacitet i političku stabilnost za donošenje državničkih odluka i zahtjeva koji se tiču pune jednakopravnosti hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini ali i bezuvjetnog smjera ka Euroatlantskim integracijama.

I na kraju želimo dodati kako je prvi hrvatski predsjednik dr.Franjo Tuđman bio politički iskusan i razborit predsjednik koji je znao prepoznati kakve i od koga opasnosti prijete za opstojnost hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, stoga želimo reći kako Mesića i Josipovića nismo smatrali državotvornim predstavnicima hrvatskog naroda, a sadašnju predsjednicu Kolindu smatramo kontinuitetom državotvorne politike koja se ne kocka sa nacionalnim interesima hrvatskog naroda u cjelini.


KOORDINACIJA UDRUGA PROIZIŠLIH
IZ DOMOVINSKOG RATA HZ HB