FOTO  Knin: Boje oluje

Knin: Boje oluje

Izložba je održana zahvaljujući gradu Kninu i općini Hrvace sa jednim velikim angažmanom pjesnika i poete Ante Nadomira Tadića Šutre. Kako je istakao autor izložbe ona je koncipirana tako da se sastoji od tri ciklusa kroz 71 eksponat. Prvi ciklus je biblijski i novozvjetni, drugi domovinski, a treći emotivno duhovni.

Ovdje se radi o 35 ulja na platnu velikih dimenzija. Motivi slika su većinom sakralni zahvaljujići nebu i svetoj majci Božijoj.  Imamo i državu jer samo vjera u Boga nas je i očuvala i obranila na ovim našim prostorima. Izloženo je i 36 skulptura koje su načinjene od Bračkog i Trogirskoga mramora, te granita iz Jablanice i Istre. Izložene su skupture Judite, Ivane Orleanske, Matije Gubca. Dive Grabovčeve i mnoge druge iz naše povijesti.

Na otvaranju izložbe bilu su nazočni gradonačelnik Knina Marko Jelić, dožupan Šibensko Kninski Nikola Blažević kao i načelnik Hrvaca Dinko Bođnjak.U kulturnom djelu nastupila je klapa Hrvace i naš dični guslar sa planine Kamešnice Mirko Crjen.

U prezentaciji izložbe je pomogao i pjesnik profesor Miljenko Buljac, a svoje stihove je kazivala Ane Ojdanić. U ime umjetnika Damira Markulina veliko hvala svima koji su na bilo koji način pomogli da se realizira ova izložba, a posebna pohvala Anti Nadomiru Tadiću Šutri koji je sinoć najavio da se povlači sa mjesta predsjednika za kulturu grada Knina.

Veliko hvala vrjednoj ekipi sa Kninske tvrđave sa Jurom Zecom i ostalima koji su postavili  izložbu i dočekivali goste i ljepo ih ugostili u Hrvatskom kraljevskom gradu Kninu.Izložba je otvorena do 10. kolovoza i obavezno je treba posjetiti jer ima se i što vidjeti . Na kraju pozdrav umjetnika Damira koji ovako glasi Bog i Hrvati.

Tekst i foto by:Ivica Lozina