KLM nakon 22 godine ponovo u Hrvatskoj

Amsterdam-Zagreb, inauguracijski let, KLM/Air France, Nizozemska, KLM, KLM/Air France, zračni prijevoznici, JACDEC, Split,  splitsko-dalmatinska  županija, Amsterdam
Današnjim dočekom inauguracijskog leta Amsterdam-Zagreb nizozemskog avioprijevoznika KLM, označen je početak letenja na toj liniji u Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb, a time se ovaj nizozemski zračni prijevoznik vratio u Zagreb nakon 22 godine.

Dočeku inauguracijskog leta prisustvovali su ministar turizma Darko Lorencin, veleposlanica Kraljevine Nizozemske u Republici Hrvatskoj Stella Ronner Grubačić, te predstavnici KLM-a, Welmer Blom, potpredsjednik KLM/Air France za komercijalne djelatnosti za Europu te Vincent Kas, generalni direktor KLM/Air France za regiju Alpe i Jugoistočnu Europu, izvijestili su iz Međunarodne zračne luke Zagreb (MZLZ) i KLM-a.

Domaćin događanja, predsjednik Uprave Međunarodne zračne luke Zagreb Bruno Mazurkiewicz izrazio je zadovoljstvo ovom poslovnom suradnjom i time što nakon 22 godine mogu pozdraviti ovu respektabilnu aviokompaniju u Hrvatskoj, a vjeruje da će zajednička kvalitetna suradnja MZLZ-a i KLM-a rezultirati povećanjem broja zadovoljnih putnika.

O važnosti uvođenja leta iz Zagreba za Amsterdam govorio je i ministar turizma Darko Lorencin koji je izrazio zadovoljstvo da se KLM vratio u Hrvatsku i to sa svakodnevnim letovima već u razdoblju predsezone.

Nizozemska je jako važno emitivno tržište sa 320 tisuća turista koji posjećuju Hrvatsku, ali i važna tranzitna zračna luka i ulaz u Europu s dalekih tržišta. Upravo je povećavanje broja zračnih linija preduvjet za veću razmjenu turista koji dolaze u Hrvatsku, a posebno je to važno za razdoblje pred i posezone, istaknuo je Lorencin.

KLM ima flotu od 160 zrakoplova koja iz zračne luke Amsterdam Schipol leti prema čak 200 svjetskih destinacija. Zajedno s tvrtkom Air France i ostalim partnerima, nudi letove u doslovno svaki kutak svijeta, preko čvorišta u Amsterdamu i Parizu, kazao je Vincent Kas, generalni direktor KLM/Air France za regiju Alpe i Jugoistočnu Europu tijekom prezentacije tvrtke.

Također, izvijestio je o jučerašnjoj odluci uprave KLM-a kako će let Amsterdam-Zagreb prometovati tijekom cijele godine, a ne samo tijekom ljetnog reda letenja kako je prvotno bilo najavljeno.

Hina