FOTO/VIDEO  Klapa ‘Sveti Juraj': Spot smo posvetili hrvatskim braniteljima s dubokom zahvalnošću što živimo u slobodnoj Domovini

sveti juraj, klapa, branitelji
... hrvatskog branitelja, rekao je za Narod.hr Marko Bralić voditelj klape Hrvatske ratne mornarice "Sveti Juraj" te napomenuo kako u spotu ima mnogo elemenata pasije, Kristove patnje u liku hrvatskih branitelja koju su oni podnijeli u svojoj patnji u obrani hrvatske domovine.

Klapa "Sveti Juraj" predstavila je najnoviji spot za poznatu duhovnu pjesmu „Oči u oči". Spot je snimljen na spomen obilježju poginulih hrvatskih branitelja na Malačkoj iznad Kaštela.

U njemu je u ulozi hrvatskog vojnika-branitelja angažiran mladi akademski glumac Pere Eranović, inače sin Stipe Eranovića, poginulog hrvatskog branitelja čije se ime nalazi na jednoj od postaja križnog puta ovog spomen obilježja, što na poseban način doprinosi vjerodostojnosti i simbolici ovog uratka i odaje pijetet mlađih naraštaja kako poginulim tako i živim hrvatskim braniteljima.

U spotu sudjeluje i don Stipan Šurlin, župnik Kaštel Lukšića, inače hrvatski branitelj koji se nakon sudjelovanja u domovinskom ratu odlučio za studij teologije i zaredio za katoličkog svećenika. Režiju i snimanje potpisuje Patrik Grgurić.

Pjesma „Oči u oči" na posebno emotivan način pjeva o osobnom susretu čovjeka s Bogom.

„U ovom višeglasnom izričaju je na posebno dobar način doživljena kod naše publike. Zbog toga smo i odlučili napraviti video uradak koji smo posvetili hrvatskim braniteljima. Glavni glumac Pere Eranović je rado prihvatio ulogu gdje se on zapravo poistovjetio s ulogom svog oca, hrvatskog branitelja", rekao nam je Marko Bralić voditelj klape te napomenuo kako u spotu ima mnogo elemenata pasije, Kristove patnje u liku hrvatskih branitelja koju su oni podnijeli u svojoj patnji u obrani hrvatske domovine.

Istaknuo je kako fotografija koju Pere u spotu kao hrvatski branitelj vadi iz kacige je zapravo slika njegova oca i njega.

„Ono što je on u životu osjetio i proživio kao dijete poginulog hrvatskog branitelja na ovaj način je snimljeno i vizualizirano za hrvatsku javnost", rekao je Bralić te dodao kako su napravili poveznicu stradavanja braniteljske populacije s pasijom Isusa Krista.

„Željeli smo ovu prekrasnu pjesmu", ističe Bralić: „na taj način približiti ljudima. Napravili smo to s dubokom uspomenom i zahvalnošću svim hrvatskim braniteljima što danas živimo u slobodnoj Republici Hrvatskoj".

Bralić je naglasio kako je ova pjesma vezana i za Dušni dan te za skoro obilježavanje vukovarske pasije, sjećanje na tragediju Grada Heroja.

Pogledajte video: