Karlo Starčević (HSP): Politika nije prostitutka, ali jesu neki političari

Karlo Starčević, hsp, gradonačelnik Gospića.

Karlo Starčević predsjednik HSP-a Hrvatske je postao novi gradonačelnik Gospića.

U izjavi za HRT Starčević je poručio kako će Gospićem upravljati na zadovoljstvo svih njegovih građana.

Sve se može, kad se hoće: Gradonačelnik Gospića ne želi plaću od 15.000 kn

Uspio je u drugom krugu preoteti Gospić HDZ-u prvi put od samostalnosti države. Odmah želi pokazati da će drukčije vladati, pa se odrekao plaće od oko 15.000 kuna neto, službenog automobila, mobitela, ali i službenih kartica. Ako četiri godine bude vodio središte Ličko-senjske županije, kaže nam kako će sve plaćati iz svog džepa.

- Dolazim služiti četiri godine i želim pokazati da se grad može voditi drukčije. Želim pomaknuti ovu žabokrečinu koja se nakupila u Gospiću svih ovih godina - kaže nam Starčević dodajući da čak i gorivo plaća sam.

Poručuje Starčević da će prodati i nepotrebne automobile, a prvi na prodaju ide luksuzni Volswagen Phaeton jer smatra da je neprihvatljivo i nepotrebno da grad ima takvu limuzinu. Ovaj vlasnik pivovare, koji je prije nekoliko godina postao poznat javnosti po svojim konzervativnim stavovima, jedini je HSP-ovac koji je osvojio vlast u nekom županijskom središtu i većem gradu. Godinama je u sukobu s HDZ-om, a na prošlim izborima tijesno je izgubio utrku. Ove godine je ipak tijesno pobijedio. Nema lijepe riječi o načinu na koji su HDZ-ovci na čelu s Petrom Krmpotićem vodili grad ovih godina. Najavljuje kaznene prijave čim završi reviziju. Proračun Gospića je inače oko 66 milijuna kuna.

- Otkrio sam neplaćenih računa od 12 milijuna kuna. Ima desetak tvrtki kojima trebam platiti, a da uopće nema osnove. Oni su vodili kampanju iz proračuna. Trošilo se sa službenih kartica u restoranima. Čim završim reviziju, pišem kaznene prijave - kaže nam.

Starčević inače neće nimalo lagodno vladati gradom. U gradskom vijeću nema većinu. Dapače, HDZ je s partnerima apsolutni pobjednik i oni su izabrali svog predsjednika skupštine. Mogu mu rušiti projekte, a i samog Starčevića već na proračunu ove zime. No lički pivar toga se ne boji.

- Neka me ruše, neka idemo na nove izbore, pomest ću ih. Ljudi sad vide što su radili. Politika nije prostitutka, ali jesu neki političari - žestok je Starčević, a najavljuje da će u vođenju grada ostaviti ideologiju po strani i baviti se problemima građana.