Karamarko: Ja ću biti mandatar za sastavljanje nove vlade, a Reiner kandidat za Predsjednika Sabora

Ivan Baćak, Tomislav Karamarko, Pelješki most, BIH, Tomislav Karamarko, kukuriku koalicija, Tomislav Karamark, Tomislav Karamarko, karamarko, Sarajevo, Zagreb, Papa Franjo u BiH , Papa Franjo, Poljud, Tomislav Karamarko, Tomislav Karamarko, Vlada, sabor, Hrvatska
...Domoljubne koalicije za Predsjednika Sabora na konstituirajućoj sjednici biti Željko Reiner, a potvrdio je i kako će on (Karamarko, op.a) biti mandatar za sastavljanje vlade.

- Reiner je zaslužio da ga kandidiramo i on zaslužuje respekt svih drugih stranaka, rekao je Karamarko.

Na pitanje hoće li Domoljubna koalicija podržati kandidata Mosta za predsjednika Sabora odgovorio je da na hipotetska pitanja neće odgovarati.

- To je ono što bi bilo kad bi bilo, odgovorio je Karamarko. Opovrgnuo je da je HDZ pritiskao Most kako se to moglo iščitati iz pisma Bože Petrova članovima Mosta u kojem je pisao o pritiscima iz SDP-a i HDZ-a.

- HDZ nije nikoga pritiskao, a pritisci su upravo ono što je kako mi se čini Mostu smetalo kod SDP-a, rekao je Karamarko.

- To mi izgleda kao politički balans i sam sam utjecao na članove svoje stranke da ne prilaze parcijalno članovima Mosta. Želimo jedinstven Most i čekamo finiš pregovora, kazao je.

Na novinarsko pitanje iščitava li iz pisma Mosta kako je Most bliži dogovoru s HDZ-om, odgovorio je da su pregovorima s Mostom pristupili pošteno, da im čestitaju na rezultatu, a nikako im nije ideja razbijanje Mosta jer bi to bilo nepošteno prema biračima te opcije.

Na pitanje je li mu prihvatljiva solucija reformska vlada SDP-a, HDZ-a i Mosta na čemu inzistira Most, Karamarko je kazao da uopće ne zna što znači zajednička vlada.

- Kako bi bilo sjediti u istoj Vladi sa strankom koja je četiri godine upropaštavala Hrvatsku i koja je bila protiv reformi. Na svojim su me plakatima izrugivali sa škarama u rukama, a sad pristaju na reforme ne bi li ostali u svojim foteljama, rekao je Karamarko.

vecernji list