Karamarko ide Petrovu: još jedan pokušaj dogovora s Mostom?

Božo Petrov, most, HDZ RH, sdp rh, matija šerić, most, Božo Petrov, Zoran Milanović, most, Domoljubni Stožer , Domoljubna koalicija, HDZ RH, Božo Petrov, Zoran Milanović, Tomislav Karamarko, most, sdph, sdp rh, HDZ RH, Božo Petrov, Tomislav Karamarko, Vesna Balenović, Božo Petrov, Tomislav Karamarko, Božo Petrov, sdp rh, HDZ RH, Božo Petrov, Predsjednik Vlade RH, most, most, Božo Petrov, Božo Petrov, dvorana, sportska dvorana, gradska dvorana za sport, Mostar, Stipe Mesić, Božo Petrov, Sektor branitelja oboljelih od PTSP-a, Božo Petrov, Sarajevo
...kako bi dobio dodatna objašnjenja nakon zajedničkog sastanka s Hrvatskom raste i Mostom u Esplanadi. Osim toga, Karamarko će Mostu predložiti inicijativu Domoljubne koalicije koja bi trebala biti "manje utopijsko rješenje" od Mostove ideje o zajedničkoj vladi SDP-a, HDZ-a i Mosta.

Nepoznati su detalji tog prijedloga, ali neslužbeno se čuje kako bi on išao u smjeru dogovora HDZ-a i Mosta, odnosno kako bi HDZ-ov prijedlog mogao biti prihvatljiv Mostu. Naime, Zoran Milanović je na tom sastanku jasno rekao da premijer ne može biti nestranačka osoba, što je prijedlog Mosta, te da je vidio dvije takve vlade - talijansku i grčku - i da su obje propale. Hoće li Karamarko ponuditi nestranačku osobu za premijera, ostaje pitanje. I on je na tom sastanku rekao da je Mostov prijedlog nepravedan, ali ostavio je prostora za razgovor.

Činjenica je da ni HDZ-u ni SDP-u nije prihvatljiva ideja zajedničke vlade. I jedni i drugi priželjkuju samostalni dogovor s Mostom, a Most i dalje inzistira na tripartitnoj vladi. Petrov je pak nakon konzultacija kod predsjednice RH izjavio da slijede novi izbori odbiju li ih obje velike stranke. Odbije li ih samo jedna, tražit će dogovor i s drugom stranom.

vecernji list