Karamarko blokirao Stiera u delegaciji EP-a jer "radi protiv interesa HDZ-a u BiH"

Davor Ivo Stier
... šefa delegacije EP-a za odnose s BiH i Kosovom nakon što je to na sjednici Predsjedništva HDZ-a početkom srpnja u Osijeku blokirao sam predsjednik stranke Tomislav Karamarko.

Kako neslužbeno doznajemo od izvora u HDZ-u, tenzije oko tog imenovanja dosegle su vrhunac kada je na sjednici Predsjedništva stranke Dubravka Šuica nabrajala koji je HDZ-ov europarlamentarac dobio mjesto u kojem odboru i kojoj delegaciji, pa je spomenula Stiera na mjestu zamjenika šefa delegacije za BiH, na što je Karamarko rekao da to ne dolazi u obzir jer, kako izvori prepričavaju Karamarkovu argumentaciju, "Stier radi protiv interesa HDZ-a u BiH".

Karamarko je rekao Šuici da će ona biti zamjenica šefa delegacije EP-a za BiH. Šuica je, neslužbeno se doznaje, već tada bila napisala europskim pučanima da će Stier biti njihov kandidat, no nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a morala je pisati novu obavijest europskim pučanima.

Na čelu delegacije Europskog parlamenta za odnose s BiH i Kosovom bit će SDP-ovac Tonino Picula. Picula i Stier, podsjetimo, surađivali su na tekstu posljednje rezolucije o BiH koju je Europski parlament usvojio u prošlom sazivu, a predsjednik Ivo Josipović dodijelio im je državno odličje zbog toga što, iako iz različitih političkih opcija, surađuju na pitanjima od hrvatskog nacionalnog interesa.

Večernji list