Karamarko: Aktualna vlast štiti udbaške zločine

Karamarko - Čović
"Toplo se nadam da će Vrhovni sud vratiti povjerenje u hrvatsko pravosuđe, ali i u Hrvatsku kao vjerodostojnu državu. Jer ovo što oni rade da bi zaštitili udbaške i komunističke zločine doista je već perverzno", kazao je Karamarko danas u Splitu odgovarajući na novinarska pitanja u vezi s nepravomoćnim presudama po kojima Josipa Perkovića treba, a Zdravka Mustača ne treba izručiti Njemačkoj. Ocijenio je da je zbog ponašanja aktualne Vlade Hrvatska izgubila vjerodostojnost u očima Europljana.

Izručenje u Haag vrijedi samo za hrvatske branitelje, a ne i za "udbaške potencijalne zločince", koje treba izručiti Njemačkoj, rekao je Karamarko.

"Kad su bili u pitanju branitelji, ta ista gospoda - gospođa Pusić, Milanović, Josipović itd. - svi su govorili 'neka dokažu svoju nevinost pred Haaškim sudom'. Hvala Bogu i dokazali su, ali u čemu je sad problem da se izruči ovu gospodu (Josipa Perkovića i Zdravka Mustača)", rekao je Karamarko u govoru na svečanoj sjednici u povodu 24. obljetnice osnutka splitskog HDZ-a.

Upitao je zašto se štiti nekoga tko je moguće počinio zločin nad hrvatskim čovjekom. "A što je hrvatski čovjek - mrav, glista, crv da ga možeš zgaziti a da za to ne moraš odgovarati", zapitao je Karamarko. Po njegovom tumačenju, aktualna vlast brani Perkovića i Mustača jer će oni, kako se izrazio, "gore (u Njemačkoj) progovoriti tko im je izdavao zapovjedi".

"Zapovjedi su stizale od Centralnog komiteta Saveza komunista Hrvatske, a ovi su danas sljednik te iste partije; u tome je problem i mislim da su ovih dana sve maske pale", poručio je Karamarko s govornice u Splitu. Odgovarajući na pitanja novinara uoči svečane sjednice, rekao je da je zamisao da on bude na čelu saborskog povjerenstva koje bi se bavilo slučajem "Perković", odnosno ubojstvom Stjepana Đurekovića, "neozbiljan igrokaz gospodina Milanovića".

Nepotrebnim smatra osnivanje povjerenstva jer se oko toga angažiralo pravosuđe Njemačke, a ona je, kako je istaknuo je, jedan od najvećih saveznika Hrvatske i pomogla je njenom osamostaljenju i priznanju.

"Da mi sada vodimo i radimo neki igrokaz i 'Muppet Show' u režiji Milanovića i njegovih kompanjona u Saboru, to ne dolazi u obzir, to nek' se oni igraju u prostorijama SDP-a, a neće u Saboru", poručio je Karamarko.

Hina