KAOS NA GRANICI: Hrvatski policajci postrožili kontrole, 40 autobusa satima čekalo u koloni

gužve, gužva, granična kontrola, granična policija
...Slovenije i Hrvatske kod Macelja vladao je pravi kaos, javili su nam čitatelji koji imali tu nesreću da su se u to vrijeme iz Austrije vraćali autobusima u Hrvatsku. Hrvatski policajci odlučili su iznimno detaljno pregledavati sve autobuse, iz kojih su svi putnici morali izaći na hladnoću.

I ne bi bio toliki problem da su hrvatski graničari odlučili postrožiti kontrole samo da su u ovo vrijeme brojnih adventskih izleta odlučili otvoriti više od dva ulaza na graničnom prijelazu u Hrvatsku i na granicu poslati nešto više svojih ljudi. Ovako se, naravno, stvorio kaos, pa je barem 40 autobusa čekalo satima na ulazak u Hrvatsku.

Putnici iz nepregledne kolone autobusa, a svima su detaljno pregledavani dokumenti, komentirali su kako razumiju pooštrene mjere, ali da su se naši policajci morali daleko bolje organizirati s obzirom kako se zna da se tijekom prosinca svake nedjelje navečer u domovinu vraćaju brojni autobusi koji su građane vozili na adventske izlete u Beč, Graz i druge destinacije...

Jutarnji list