Kantom izmeta na Vladu: Novinarka istresla hrpu fekalija pred ulaz u Banske dvore

Vlada
Pred ulazom u Banske dvore jedna je prosvjednica istresla punu kantu fekalija. Žena je došetala pred Vladu te istresla izmet iz kante. Nosila je majicu na kojoj je pisalo "Optužujem vas, gospodo", uz sliku Siniše Glavaševića, vukovarskog novinara ubijenog 1991. godine na Ovčari.

Odmah ju je privela policija te odvela u prostorije Vlade.

Riječ je o slobodnoj novinarki Ivi Anzulović koja je u srijedu je, 8.kolovoza izlila pred ulazom zgrade u Gajevoj 30 a u Zagrebu nekoliko litara psećeg izmeta.

Nakon razgovora u Vladi Anzulović je privedena u policijsku postaju. Kratko je kazala u izjavi za medije kako je istresla kantu s izmetom zbog izgubljene arbitraže protiv Gavrilovića.

Vladine službe već su krenule čistiti fekalije ispred zgrade Vlade na Markovom trgu u Zagrebu.

"Zalit ću izmetom ponaosob svakoga tko je u objavama novinara bio argumentirano dokazan kao kriminalac. Od danas, nitko kome je novinar dokazao kriminal neće se osjećati sigurnim na javnoj površini, kao niti institucije, jer nikada neće znati kada ću, gdje i na koji način gađati izmetom. Ovo je moj način da odam najveće poštovanje hrvatskim novinarima koji su dali najbolje od novinarstva unatrag 27 i više godina i sa velikim ću zadovoljstvom i ponosom raditi na svom uhićenju i odlasku na služenje zatvorske kazne", doslovno tim riječima javnosti se obratila slobodna istraživačka novinarka Iva Anzulović 30. srpnja kada se obratila javnosti ispred DORH-a.

Poručila je da su državni odvjetnici i jedan od dužnosnika DORH-a Boris Koketi kazneno odgovorni jer su svjesno dopustili gubitak arbitražnog spora pri Međunarodnom centru za rješavanju sporova(ICSID)u Washingtonu u slučaju "Gavrilović" tužitelja Gjure Gavrilovića, optuženog pred hrvatskim sudovima za ratno profiterstvo.

vijesti.hr