Kako se petogodišnji Noa izgubio u centru Zagreba pa se vratio kući tramvajem

Zagreb, nestanak
Malo iza 17 sati istrgnuo se baki iz ruke na Glavnom kolodvoru, a nakon što je ušao u tramvaj broj 2, pronađen je u obiteljskoj kući gdje živi s roditeljima kako se igra, javlja HRT.


Pri povratku kući je promijenio dva tramvaja.

"Ušao sam u jednu dvojku i onda nakon te dvojke ušao sam u drugu. Prva je dvojka išla prema Žitnjaku, a druga prema Črnomercu i u nju sam ušao", kazao je mali Noa i dodao kako se snašao - lijepo.

Pomogla mu putnica iz tramvaja u kojem je bio

Dječaku je na putu pomogla jedna putnica koja je s njim izašla iz tramvaja na stanici na Svetom duhu. Otišao je do kuće, našao ključ i upalio kompjutor i počeo gledati crtiće.

Zabrinuta majka Ivana Črnelč kaže da je proživjela teške trenutke, a baka Vesna kojoj se Noa izgubio pokušala je sama naći unuka, no kad nije uspjela, pozvala je policiju. "Nisam vidjela kad je ušao u tramvaj", kazala je baka.

Policija je brzo reagirala, tražili su malenog Nou pregledavajući nadzorne kamere, a obavijestili su i taksiste i djelatnike ZET-a o tome što se dogodilo.

U akciju traženja Noe uključio se i Ured za upravljanje u kriznim situacijama. Svi se slažu da je pravi pothvat kada petogodišnjak uspije promijeniti dva tramvaja i iz centra Zagreba doći do svoje kuće.