Kako je Mostar ujedinio HDZ i Most

Mostar, HDZ, most
... ujedinio je stajališta u vladajućoj koaliciji u Hrvatskoj između HDZ-a i Mosta, piše Hrvatski Medijski Servis.

Rasprava u Hrvatskom saboru oko HRT-a pokazala je kako su jednoglasno i zastupnici Mosta kao i HDZ-a osudili nerazumni potez bivšeg glavnog ravnatelja HRT-a Gorana Radmana o gašenju dopisništava u Mostaru i Sarajevu. Njima se pridružio i dio oporbenih zastupnika.

Podsjetimo bivša uprava HRT-a je pod izlikom uštede 2014. godine ukinula dopisništva u Mostaru i Sarajevu čime su Hrvati u BiH dovedeni u još veći medijski mrak, posebice kada se uzme u obzir da su jedini europski kolektivitet kojemu je onemogućeno osnivanje javnoga RTV servisa na materinskom jeziku u sklopu javnoga RTV sustava BiH.

Ovakav potez Gorana Radmana doveo je do salva nezadovoljstva u BiH, a teme o Hrvatima u BiH svedene su na polusatnu emisiju Pogled preko granice koja se emitira na četvrtom programu HRT-a u gotovo negledljivom dnevnom terminu. Na taj način je gotovo pola milijuna Hrvata u BiH na HRT-u svedeno na jednoga novinara i jednu kameru kako je to rekao zastupnik HDZ-a iz 11. izborne jedinice u Hrvatskom saboru Božo Ljubić.

Za očekivati je da će nova uprava predvođena v.d. glavnim ravnateljem Sinišom Kovačićem ponovno uspostaviti dopisništava u Mostaru i Sarajevu. Podsjetimo Kovačić je dobar poznavatelj prilika u BiH što se vidjelo u emisijama koje je uređivao. Istodobno predavač je na Studiju novinarstva Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, piše Hrvatski Medijski Servis.