Kako je i obećala: Predsjednica potpisala odluku o pomilovanju Huanita koji je uzgajao marihuanu

Kolinda Grabar Kitarović, Huanito Luksetić
Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović potpisala je odluku o pomilovanju Huanita Luksetića koji je osuđen na dvije godine zatvora jer uzgajao marihuanu.

Podsjetimo, Huanito je krajem 2017. godine na riječkom Općinskom sudu nepravomoćno osuđen na dvije godine bezuvjetnog zatvora zbog ilegalne proizvodnje kanabisa i držanja marihuane radi prodaje.

Huanito Luksetić inače boluje od multiple skleroze i branio se da marihuanu uzgaja zbog proizvodnje kanabisova ulja, koje ublažava simptome te teške bolesti.

Županijski sud u Rijeci je u siječnju ove godine potvrdio prvostupanjsku presudu, a nakon reakcija javnosti i medija, predsjednica je najavila da će Luksetića pomilovati.

Tada je poručila da će ga pomilovati čim dobije molbu. Naime, procedura nalaže da se prvo treba pripremiti odluka koja ide na potpis predsjednici države. Potom se ta odluka šalje natrag u Ministarstvo pravosuđa koji su temeljem zakona dužni obavijestiti podnositelja molbe o odluci predsjednice države. Odluka se naposlijetku objavljuje u Narodnim novinama.

 

vijesti.hr