Jovanoviću okanite se Šimunića, jer Šimunića u ovoj Hrvatskoj o kojoj ja pišem ima uvelike više od Jovanovića

Hrvatska, kvalifikacija za SP, baraž, Joe Šimunić, Željko Jovanović, Hrvatska, BIH, Hrvatska, SP Brazil, raspored, Hrvatska zemlja, Vatreni, norveška, Hrvatska, grčka
...samo se zapitajte zašto imate potrebu na sve lijepo, sveto, pozitivno baciti mrlju, zašto imate potrebu ukaljati, baciti otrovnu strelicu na jedan jedini događaj koji je toliko željen, potreban. Događaj koji je bar na 90 minuta uveselio, raspoložio obitelji diljem naše, a valjda i vaše DOMovine. Joe se lijepo očitovao i ja sam sve shvatila, nije mi potreban povjesničar, niti prevoditelj i iskreno ni na kraj pameti mi nije palo da se radi o bilo kakvom neprihvatljivom činu, ma kako se on zvao, ustaški, ovakvi ili onakvi. Ja sam to gledala kao reakciju čovjeka koji voli svoju domovinu, bez insinuacija i bilo kakvih zlih primisli. Znate, nisam neki fan nogometa i iskreno jedna sam od onih kojoj baš i nije jasno kako se toj jedanaestorici (puta 2) da naganjat samo jednu loptu. Al kad se igra utakmica važnosti kao jučerašnje onda je sva moja pažnja i ljubav usmjerena prema baš tom terenu i tada uživam gledajući kako ti kockasti dečki „luđački" love tu jednu loptu. E, da čak sam i suzu pustila, suzu sretnicu...lijepog li osjećaja....al kratkog li vijeka. Oglasili se danas gospodine Vi i eto gorčine. Nije mi jasno kako se niste oglasili na micanje transparenta pod nazivom ZAPAMTITE VUKOVAR od strane delegata FIFA-e?! Zašto niste njemu poslali kartu Hrvatske, neka vidi gospodin da je to Hrvatski grad?! Zašto mu niste rekli gospodine delegate, Vukovar smo svi mi?! Zašto, Zašto??

Zašto Vam u Beogradu nije smetalo paljenje Hrvatske zastave, Marš na Drinu pušten sa razglasa, Šajkače, transparent Vukovar u trobojnici srpske zastave na ćirilici, ZAŠTO, gospodine Jovanoviću ZAŠTO?? Zašto, svaku gestu koja vibrira ljubavi prema domovini imate potrebu okarakterizirati kao nešto loše, ne prihvatljivo?

E pa ja bi Vam nešto savjetovala, đžabe, hajde se Vi fino počnite baviti s ključnim i bitnim problemima što u Vašem sektoru , što u sektoru Vaših kolega ministara, počevši od toga da nam djeca pohađaju škole na rubu urušenja, al fućkaš školu, bitno je da knjige teže par kilograma, pa do one brojke koja neumorno raste na zavodu za zapošljavanje, pa do bolnica u kojima se nalaze doktori u radnoj obvezi, da još nabrajam?!

Okanite se Šimunića, jer Šimunića u ovoj Hrvatskoj o kojoj ja pišem ima uvelike više od Jovanovića.

A ti Joe, ostani takav kakav jesi jer zbog takvih kao što si ti ja sam ponosna što sam Hrvatica. Hvala ti na svim minutama odigranim za Hrvatsku'.

Ana B.