Jovanović kazneno prijavljen, prijeti mu tri godine zatvora!

Željko Jovanović, prijava, kaznena prijava, Facebook, Željko Jovanović, Željko Jovanović, fra Mario Knezović
Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske podnio je kaznenu prijavu protiv ministra obrazovanja, znanosti i sporta Željka Jovanovića zbog poticanja na neisplatu troškova prijevoza prosvjetnim radnicima.

"Takvim svojim postupcima, osumnjičenik je poticao odgovorne osobe svih adresata tog pismena na neisplatu propisanih obveza poslodavaca u svim srednjoškolskim ustanovama i učeničkim domovima pa je time počinio kazneno djelo poticanja opisano u čl. 37. Kaznenog zakona RH, a u svezi čl. 132. Kaznenog zakona RH na način da je drugoga s namjerom potaknuo na počinjenje kaznenog djela neisplate plaće.", stoji u prijavi Ooćinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Podsjetimo, Jovanović je 2. prosinca svim osnovnim i srednjim školama i učeničkim domovima uputio dopis u kojem ih je izvijestio da će troškovi prijevoza za studeni biti odobreni u siječnju 2014. Obrazložio je to svojim stajalištem da su prioritet bile isplate međumjesnog prijevoza učenika i darovi za djecu nastavnika.

U sindikatu podsjećaju da je maksimalna kazna zatvora za neisplatu plaća tri godine. Kako stoji u zakonu, onaj tko potiče na neisplatu plaća kaznit će se kao da je to kazneno djelo i počinio.

izvor: dnevno.hr