Josipović o stanju u BiH

Ivo Josipović, Andrija Hebrang, Ivo Josipović, Ivo Josipović, Ivo Josipović, Milorad Dodik, Ivo Josipović, Ivo Josipović, Božo Ljubić, HDZ 1990, Hrvati u BIH, Hrvatska, Ivo Josipović, SDP BIH, Ivo Josipović, Ivo Josipović, Hrvatska, Politika, Valentin Inzko, Ivo Josipović, Ivo Josipović, Mostar, Hercegovina, Ivo Josipović, vic, Tomislav Karamarko, Papa Benedikt, predsjednik Josipović., Ivo Josipović, Vedran Mornar, Hrvatski nogometni savez, hrvatski nogomet
"Izjava predsjednice Vlade i mene u punoj mjeri reflektira stanovište hrvatskog državnog vrha prema stanju u BiH", rekao je Josipović u subotu.

"Mi pratimo što se događa tamo i dajemo punu potporu teritorijalnoj suverenosti i integritetu BiH te njenom putu u euroatlantske integracije, naglasio je. To će biti moguće samo onda ako BiH kao država ne bude samo efikasna nego i dom jednakopravnih naroda, istaknuo je.

Predsjednik i premijerka pozvali su u zajedničkoj izjavi sve relevantne političke čimbenike u BiH da ne odustaju od politike dijaloga u traženju rješenja koje će osigurati institucionalnu ravnopravnost svih konstitutivnih naroda i građana, spriječiti mogućnost majorizacije, te tako osigurati funkcionalnost i prosperitet Bosne i Hercegovine.

"Vidimo da izbor Vlade izaziva nezadovoljstvo hrvatskog stanovništva u BiH i mi to naravno imamo u vidu", kratko je u subotu rekao predsjednik Josipović o razvoju stanja u BiH.

Fena