Josipović je Hrvatsku uveo u red svjetskih agresora!

Ivo Josipović, Andrija Hebrang, Ivo Josipović, Ivo Josipović, Ivo Josipović, Milorad Dodik, Ivo Josipović, Ivo Josipović, Božo Ljubić, HDZ 1990, Hrvati u BIH, Hrvatska, Ivo Josipović, SDP BIH, Ivo Josipović, Ivo Josipović, Hrvatska, Politika, Valentin Inzko, Ivo Josipović, Ivo Josipović, Mostar, Hercegovina, Ivo Josipović, vic, Tomislav Karamarko, Papa Benedikt, predsjednik Josipović., Ivo Josipović, Vedran Mornar, Hrvatski nogometni savez, hrvatski nogomet
...ekao je u srijedu navečer potpredsjednik HDZ-a Andrija Hebrang i upozorio da je predsjednik Ivo Josipović svojim izjavama u Sarajevu našu zemlju „uveo u red svjetskih agresora“.

- Ako smo bili agresori u BiH, pitajte se što će sad biti s onima koji su na sudu u Haagu, a koji su optuženi za akcije na području BiH, što će biti s pisanjem povijesti i slikom stvaranja hrvatske države - rekao je Hebrang u Novinarskom domu, prenosi Jutarnji list.

Potpredsjednik HDZ-a objasnio je kako je BiH počela dijeliti prva komisija za rješavanje situacije u BiH pod vodstvom Lea Tindemansa koju je 1992. imenovalo Vijeće Europe, a koja je predložila tri rješenja od kojih je jedno bilo tzv. 'baršunasta podjela BiH', odnosno podjela bez rata pod nadzorom međunarodne zajednice.

Ponovio je kako mu je Franjo Tuđman rekao da Hrvatska ne smije biti nespremna ako ta opcija prođe.

Hebrang smatra da bi bilo politički mudro da onaj tko se ispričava u ime države i naroda prvo svoje stavove prodiskutira u svojoj državi.