Josipović: Datum ulaska u EU nije upitan

"O odgodi ulaska uopće nema govora. Ovdje kao i Zagrebu vlada uvjerenje da je 1. srpnja datum kada će Hrvatska postati članica. Mi smo svjesni onoga što još moramo obaviti, ali ovdje u ovoj zgradi, u ovom parlamentu ne postoje dileme oko toga hoće li Hrvatska ispuniti uvjete", rekao je Josipović nakon razgovora sa Schulzom.

Predsjednik Josipović je istaknuo da Hrvatska još ima posla, jer da nije tako, onda pretpristupni monitoring ne bi ni bio potreban, ali je Hrvatska na dobrom putu.

"Ohrabrujuće je, a na tome je i naglasak u izviješću o monitoringu, da Hrvatska napreduje. Mi ćemo reforme nastaviti i nakon 1. srpnja sljedeće godine, uostalom i zemlje članice stalno reformiraju svoj ustroj, svoje ekonomije, svoj pravni sustav. Prema tome, pogrešno je misliti da ćemo nakon 1. srpnja sljedeće godine biti savršeni", rekao je hrvatski predsjednik.

Josipović je istakao kako treba razlučiti "postojanje sumnje u to da li će Hrvatska ispuniti uvjete od toga ima li još posla. Mi smo vrlo svjesni da treba nastaviti s reformama, da do 1. srpnja treba još učiniti dosta stvari, ali važno je da je trend dobar, da je to prepoznato i da Hrvatska napreduje".

Fena