JE LI RIJEŠEN MISTERIJ SMRTI SESTARA FILIPOVIĆ: Na točno desetu godišnjicu tragedije koja je šokirala Hrvatsku uhićen je krivac?

teška prometna nesreća, pogibija
...22-godišnja Višnja i 18-godišnja Gordana policija je privela osumnjičenog muškarca za kojeg postoji sumnja da je izazvao ovu tešku nesreću koja se dogodila nadomak benzinske crpke u Cerniku, piše Novi list.

Općinsko državno odvjetništvo u četvrtak navečer objavilo je kako je priveden 46-godišnjak iz okolice Rijeke pod sumnjom da je upravo on izazvao tešku nesreću na autocesti A6 15. prosinca 2006. u kojoj su preminule sestre Filipović.

Osumnjičenik se, kako piše Novi list, relativno kratko zadržao na ispitivanju u tužilaštvu, niti trideset minuta, pa je pretpostavka da se u ovom času brani šutnjom.

Točno 10 godina

Do nesreće na autocesti A6 došlo je 15. prosinca 2006. u 20.25 sati kada je nepoznati vozač upravljao automobilom na autocesti A6 iz smjera Kikovice u smjeru Orehovice, u suprotnom tj. zabranjenom smjeru. Vozačica Višnja Filipović upravljala je automobilom, a nakon uočavanja nepoznatog vozila na svojoj prometnoj traci, poduzela je izbjegavajući manevar, naglo skrenula udesno i izgubila kontrolu nad vozilom. Sestre Višnja i Gordana Filipović u društvu trojice prijatelja krenule su na koncert u Zagreb. Nikada nisu stigle, smrt ih je zadesila nadomak benzinske crpke Čavle i prekinula njihove mladalačke snove.

Net.hr