Iznenada pušten mladi Splićanin koji je usmrtio svoju 22-godišnju djevojku

ubojstvo, splićanin, Bruno Bajrić
24-godišnji Bruno Bajrić iz Splita koji je krajem studenoga prošle godineosuđen na na deset godina zatvora zbog ubojstva 22-godišnje Anice Ćurić, jučer poslijepodne pušten je iz istražnog zatvora na Bilicama, i to nakon što je u Zagrebu održana sjednica Vrhovnog suda na kojoj je ukinuta navedena presuda, piše Slobodna Dalmacija.

Još se ne zna zbog čega je Vrhovni sud ukinuo odluku splitskoga Županijskog suda, no zanimljivo je da su u ovom slučaju postupali vrlo brzo. Naime, pisana presuda poslana je na Vrhovni sud 31. siječnja, a samo mjesec i pol dana poslije sazvana je sjednica i donesena odluka o ukidanju.


"Ovakvoj smo se odluci i nadali i mogu potvrditi da je Vrhovni sud ukinuo istražni zatvor", kratko je komentirao Bajrovićev odvjetnik Željko Gulišija.

Bajrić je osuđen za ubojstvo iz neizravne namjere, odnosno zbog toga jer je bio svjestan smrtne opasnosti koju pištolj predstavlja, te je time pristao na najgoru posljedicu do koje je i došlo.

Djevojka je smrtno stradala u studenome 2016. godine, oko 23 sata, u stanu u Slavonskoj ulici. Pogođena je hicima iz pištolja koji je imao pet metaka u okviru i iz kojeg joj je Bruno Bajrić, prema ukinutoj presudi, svjestan da je može usmrtiti i pristajući na to, ispalio metak u grudi, smatra Sudsko vijeće.

Kombinirano vještačenje psihijatrice i psihologinje pokazalo je kako u ličnosti optuženoga ima elemenata latentne agresivnosti i impresioniranosti nasiljem.

Ipak, krucijalan dokaz na temelju kojeg smo zauzeli stav da se radi o ubojstvu je biološko vještačenje iz kojeg proizlazi da je na pištolju bio DNK optuženog Bajrića, a dva centimetra unutar cijevi bio je DNK sada pokojne Anice Ćurić. To znači da joj je cijev pištolja bila najmanje dva centimetra u ustima, što pokazuje da je ispaljenju iz pištolja nešto prethodilo - obrazložio je prije nešto više od četiri mjeseca sudac Lozina, piše Slobodna Dalmacija.

"Našli smo se oko osam sati navečer, bili smo kod mene sat, dva. Nije bilo nikakve svađe između nas, nikakvog konflikta, večerali smo i onda gledali neki dokumentarac u mojoj sobi. Ne znam kako se sve dogodilo, kako je došlo do ispaljenja metka. Ni u primisli mi nije bilo da bi pištolj mogao opaliti jer sam ga taj dan rastavio i sastavio, nakon što je pet ili šest mjeseci ležao skriven ispod kreveta. Dao mi ga prijatelj na čuvanje, ne znam odakle njemu.", kazao je Bajrić.

"Ne znam ni sam kako se to dogodilo, išao sam ga spremiti. Ne znam kako je metak ostao u cijevi, jednostavno se ne sjećam da sam išta pritisnuo, te scene mi nema u glavi, pokušao sam se prisjetiti...", rekao je i dodao kako ne zna kako će sve preživjeti.

vijesti.hr