Iz slavonskobrodskog naselja evakuirano 715 stanovnika

poplave, dan žalosti, BIH, poplava elementarna nepogoda, poplave, Gunja, PU vukovarsko-srijemske, pljačka, poplave, poplava, ispumpavanje vode, glasnogovornik vukovarsko-srijemske policije, rajevo selo, druga žrtva poplava, u županjskoj Posavini, poplava elementarna nepogoda, Pronađeno tijelo, Gunja, samoubojstvo, suicid, poplave
FOTO: Adnan Džanović

Sukladno odluci gradonačelnika Slavonskog Broda provedena je preventivna i djelomična evakuacija stanovnika Mjesnog odbora Josip Rimac. Evakuirano je ukupno 715 stanovnika od kojih je njih 50 starih, nemoćnih i invalidnih osoba, koje su smještene u domove za starije i nemoćne osobe i u udomiteljske obitelji.

U Mjesnom odboru Brodsko Vinogorje smještena je 201 osoba, a u Mjesnom odboru Podvinje njih 186, dok je 279 osoba sklonjeno u Osnovnu školu »Blaž Tadijanović« u Podvinju, navodi se u priopćenju.

Ističe se da su ugroženim građanima osigurani kuhani obrok, hrana i pelene za novorođenčad. Posredstvom Gradskog društva Crvenog križa stigli su pak madraci s posteljinom, koji su raspoređeni u privremene smještajne objekte.

U evakuaciju stanovništva i njihovo zbrinjavanje bili su uključeni povjerenici civilne zaštite MO Josip Rimac, MO Podvinje i MO Brodsko Vinogorje, pripadnici Gradskog društva Crvenog križa Slavonski Brod, kao i Zavod za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije, Dom zdravlja, više poslovnih subjekata, kao i mnogobrojni građani koji su nudili smještaj sugrađanima u nevolji, zaključuje se u priopćenju.

izvor: Hina