Iz Francuske stigla nova nada, uočene rakete za poziv u pomoć?

pomorci, potraga, Francuska

U noći s nedjelje na ponedjeljak uočena “moguća signalna raketa za poziv u pomoć” u blizini područja potrage za tegljačom Bourbon Rhode koji je potonuo na Atlantiku krajem rujna, priopćila je danas prefektura Martinique, prenosi Večernji list.

Dva promatrača s broda Alp Striker koji je krenuo u potragu za nestalim pomorcima vidjela su tijekom dvadeset sekundi bijeli, a zatim crveni pirotehnički signal koji su protumačili kao "moguću nevolju", prenosi Le Parisien.

“Područje odakle je upućen ovaj signal poklapa se s jednom od pretpostavki gdje bi se mogli nalaziti preživjeli brodoloma Bourbon Rhode”, stoji između ostalog u priopćenju. U nastavku se navodi da će danas kroz jutro iznad tog područja letjeti i zrakoplov američke obalne straže Hercules C-130. Regionalni operativni nadzorni i spasilački centar odmah je zatražio da tri trgovačka broda skrenu s kursa i odu na to područje, a očekuje se da bi mogli tamo pristići tijekom današnjeg dana.

Trojica mornara koji su ranije spašeni, jučer su stigli na kopno nakon tjedan dana. Očekuje se da bi danas mogli dati službene izjave. Podsjetimo, od 14 članova posade, osim trojice spašenih, pronađeno je i četvero mrtvih.