Ivo Sanader stigao u Remetinec

Ivo Sanader
Primopredaja bivšeg premijera trajala je nekoliko minuta, a zatim je kolona automobila krenula prema zatvoru u Remetincu. Prema nekim informacijama bivši će premijer zbog ozlijeđene noge u zatvor ući u invalidskim kolicima, piše dnevnik.hr.

Pod strogim mjerama sigurnosti Ivo Sanader danas je napustio austrijski pritvor u Salzburgu i cestovnim je putem krenuo prema Hrvatskoj. Dobro praćena kolona ušla je u Sloveniju i oko 20 sati prošla kroz poznati tunel Karavanke. Hrvatska policija preuzela je bivšeg premijera oko 21:35 sati na graničnom prijelazu.

Na graničnom prijelazu bile su dvije kolone sigurnosnih vozila, od kojih je jedna bila lažno. Upravo je lažna kolona prošla pokraj novinarskih ekipa, a takve se kolone i inače koriste u ovakvim slučajevima iz sigurnosnih razloga. Deset minuta prije 22 sata Ivo Sanader doveden je pred zatvor u Remetincu, a njegov dolazak na nekoliko trenutaka je prekinuo vlak.

Osiguranje na graničnom prijelazu Bregana bilo je na visokoj razini, ali i diskretno zbog medija i ostalih putnika. Sanader je prevezen u koloni sa zatamnjenim staklima, a na Bregani su bila i vozila varalice te su moguće promjene rute iz sigurnosnih razloga.